Εύκολη Quiche Lorraine

Tips

Μια πολύ νόστιμη και εύκολη quiche με τυριά που αγαπάμε καπνιστό μπέικον και μπρόκολο. Για να κάνουμε εύκολη τη μαγειρική μας χρησιμοποιούμε έτοιμη φρέσκη ζύμη για πίτες. Μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια ή ψητές πιπεριές σε κομματάκια και αρωματικά.

Μια πανδαισία πράσινης σαλάτας δένει αρμονικά και ένα ροζέ κρασί χαρίζει μια πινελιά μοναδική. Έτσι απολαύσαμε την απίθανη quiche στην αυλή του πανέμορφου αρχοντικού Γανυμήδης στο Γαλαξίδι, για να γιορτάσουμε την αρχή της τουριστικής περιόδου.

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά / Εύκολη

Εύκολη Quiche Lorraine με μπρόκολο

Aπό τη Χρυσούλα Παπαλέξη, Hotel Γανυμήδης, Γαλαξίδι

Υλικά για 4 άτομα

Για τη ζύμη

Έτοιμη ζύμη κρούστας

Για τη γέμιση

500 γρ. κρέμα γάλακτος, ελαφριά

4 αυγά

200 γρ. μπέικον καπνιστό

300-350 γρ. μπρόκολο βρασμένο

120 γρ. κασέρι και γραβιέρα, τριμμένη

Βούτυρο παγωμένο, σε κομμάτια

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Βουτυρώνουμε ένα ψηλό πυρίμαχο ταψί και απλώνουμε τη έτοιμη ζύμη σε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά του.

Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια της ζύμης.

Κόβουμε το μπρόκολο σε κομμάτια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τα τριμμένα τυριά, το μπρόκολο, το αλάτι και το πιπέρι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς ελαιόλαδο «περνάμε» το μπέικον μέχρι να ροδίσει.

Ανακατεύουμε το μπέικον με το μείγμα της κρέμας και αδειάζουμε τη γέμιση στην επιφάνεια της ζύμης.

Πάνω στη quiche ρίχνουμε κομματάκια βούτυρο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για 25 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Το μυστικό για την επιτυχία είναι η υψηλή θερμοκρασία του φούρνου. Επίσης να θυμάστε όσο διαρκεί το ψήσιμο δεν θα ανοίξετε καθόλου το φούρνο σας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !