Εύκολη Quiche Lorraine

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια πολύ νόστιμη και εύκολη quiche με τυριά που αγαπάμε καπνιστό μπέικον και μπρόκολο. Για να κάνουμε εύκολη τη μαγειρική μας χρησιμοποιούμε έτοιμη φρέσκη ζύμη για πίτες. Μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια ή ψητές πιπεριές σε κομματάκια και αρωματικά.

Μια πανδαισία πράσινης σαλάτας δένει αρμονικά και ένα ροζέ κρασί χαρίζει μια πινελιά μοναδική. Έτσι απολαύσαμε την απίθανη quiche στην αυλή του πανέμορφου αρχοντικού Γανυμήδης στο Γαλαξίδι, για να γιορτάσουμε την αρχή της τουριστικής περιόδου.

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά / Εύκολη

Εύκολη Quiche Lorraine με μπρόκολο

Aπό τη Χρυσούλα Παπαλέξη, Hotel Γανυμήδης, Γαλαξίδι

Υλικά για 4 άτομα

Για τη ζύμη

Έτοιμη ζύμη κρούστας

Για τη γέμιση

500 γρ. κρέμα γάλακτος, ελαφριά

4 αυγά

200 γρ. μπέικον καπνιστό

300-350 γρ. μπρόκολο βρασμένο

120 γρ. κασέρι και γραβιέρα, τριμμένη

Βούτυρο παγωμένο, σε κομμάτια

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Βουτυρώνουμε ένα ψηλό πυρίμαχο ταψί και απλώνουμε τη έτοιμη ζύμη σε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά του.

Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια της ζύμης.

Κόβουμε το μπρόκολο σε κομμάτια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τα τριμμένα τυριά, το μπρόκολο, το αλάτι και το πιπέρι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς ελαιόλαδο «περνάμε» το μπέικον μέχρι να ροδίσει.

Ανακατεύουμε το μπέικον με το μείγμα της κρέμας και αδειάζουμε τη γέμιση στην επιφάνεια της ζύμης.

Πάνω στη quiche ρίχνουμε κομματάκια βούτυρο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για 25 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Το μυστικό για την επιτυχία είναι η υψηλή θερμοκρασία του φούρνου. Επίσης να θυμάστε όσο διαρκεί το ψήσιμο δεν θα ανοίξετε καθόλου το φούρνο σας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !