Φουρνιστές φτερούγες κοτόπουλου με πικάντικη σάλτσα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Γεύση που ξετρελαίνει … και ποτέ δεν μας φθάνουν. Γίνονται στο φούρνο ή ακόμα και στην φριτέζα … αλλά τα γευστικά αυτά ατοπήματα καλύτερα να αποφεύγονται. Ετοιμάζουμε μια σάλτσα όσο θέλουμε πικάντικη και απολαμβάνουμε με πλούσια σαλάτα πράσινη ή πατατοσαλάτα.

Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει η αγαπημένη σας γευστική δημιουργία.

Φουρνιστές φτερούγες κοτόπουλου με πικάντικη σάλτσα

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, μαγείρισσα, Διχώρι

Υλικά συνταγής

Για τις φτερούγες

1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου, χωρίς τις άκρες τους

30 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

1 κ.γ. σπόρους μπούκοβου

Μισό κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. σκόνη σκόρδου

Μισό κ.γ. φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου

240 γρ. σάλτσα BBQ sauce

80 γρ.  μέλι θυμαρίσιο ή ανθέων

2 κ.σ.  Ketchup  ή Hot Ketchup

Τσίλι προαιρετικά

Τρόπος Παρασκευής

Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, τα πιπέρια, το μπούκοβο, τη σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε καλά.

Αραδιάζουμε τις φτερούγες σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με το μείγμα του ελαιολάδου και με το χέρι μας φροντίζουμε να πάει παντού.

Σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC αραδιάζουμε τις φτερούγες στο γκριλ, στη μεσαία σκάλα και από κάτω βάζουμε ένα ταψί με λίγο νερό.

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά και στα 20 λεπτά γυρίζουμε τις φτερούγες  για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε και τη καυτερή σάλτσα του κοτόπουλου.

Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη σάλτσα BBQ, το μέλι, την κέτσαπ και ίσως λίγο τσίλι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Βγάζουμε τις φτερούγες από το φούρνο και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Αν θέλουμε κρατάμε την υπόλοιπη σάλτσα στο μπολ για να βουτάμε τις φτερούγες. Πασπαλίζουμε το πιάτο με λίγο μπούκοβο.

Σερβίρουμε με σαλάτα αγγουριού και η μια ωραία πατατοσαλάτα.

Προηγούμενο άρθροΣολομός καπνιστός με κρέμα lime
Επόμενο άρθροΕύκολη Quiche Lorraine

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !