Φουρνιστές φτερούγες κοτόπουλου με πικάντικη σάλτσα

Tips

Γεύση που ξετρελαίνει … και ποτέ δεν μας φθάνουν. Γίνονται στο φούρνο ή ακόμα και στην φριτέζα … αλλά τα γευστικά αυτά ατοπήματα καλύτερα να αποφεύγονται. Ετοιμάζουμε μια σάλτσα όσο θέλουμε πικάντικη και απολαμβάνουμε με πλούσια σαλάτα πράσινη ή πατατοσαλάτα.

Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει η αγαπημένη σας γευστική δημιουργία.

Φουρνιστές φτερούγες κοτόπουλου με πικάντικη σάλτσα

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, μαγείρισσα, Διχώρι

Υλικά συνταγής

Για τις φτερούγες

1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου, χωρίς τις άκρες τους

30 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

1 κ.γ. σπόρους μπούκοβου

Μισό κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. σκόνη σκόρδου

Μισό κ.γ. φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου

240 γρ. σάλτσα BBQ sauce

80 γρ.  μέλι θυμαρίσιο ή ανθέων

2 κ.σ.  Ketchup  ή Hot Ketchup

Τσίλι προαιρετικά

Τρόπος Παρασκευής

Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, τα πιπέρια, το μπούκοβο, τη σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε καλά.

Αραδιάζουμε τις φτερούγες σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με το μείγμα του ελαιολάδου και με το χέρι μας φροντίζουμε να πάει παντού.

Σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC αραδιάζουμε τις φτερούγες στο γκριλ, στη μεσαία σκάλα και από κάτω βάζουμε ένα ταψί με λίγο νερό.

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά και στα 20 λεπτά γυρίζουμε τις φτερούγες  για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε και τη καυτερή σάλτσα του κοτόπουλου.

Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη σάλτσα BBQ, το μέλι, την κέτσαπ και ίσως λίγο τσίλι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Βγάζουμε τις φτερούγες από το φούρνο και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Αν θέλουμε κρατάμε την υπόλοιπη σάλτσα στο μπολ για να βουτάμε τις φτερούγες. Πασπαλίζουμε το πιάτο με λίγο μπούκοβο.

Σερβίρουμε με σαλάτα αγγουριού και η μια ωραία πατατοσαλάτα.

Προηγούμενο άρθροΣολομός καπνιστός με κρέμα lime
Επόμενο άρθροΕύκολη Quiche Lorraine

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !