Σολομός καπνιστός με κρέμα lime

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια αγαπημένη μπουκίτσα ότι πρέπει για το αperitive … συνοδεύει αρμονικά ένα λευκό ή ροζέ κρασί, ούζο, τσίπουρο ή ένα cocktail.

Mπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για κράκερ και blini, τα μικρά αυτά pancakes που θα βρείτε στα supermarkets.

Eπίσης αντί για κρέμα lime μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρεμώδη τυριά όπως Κατίκι Δομοκού, Τσαλαφούτι, Ανεβατό Γρεβενών ή ακόμα και κρέμα Φιλαδέλφεια.

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά / Χρόνος ψύξης 20 λεπτά / Πολύ εύκολο

Σολομός καπνιστός με κρέμα lime

Από την Κατερίνα Ξηρού, μαγείρισσα εστιατόριο Face, Ναύπακτος

Υλικά για 4 άτομα

10 κράκερ μεγάλα ή μπλινί

5 φέτες καπνιστό σολομό

Σχοινόπρασο, κομμένο σε κομμάτια

Για την κρέμα lime

230 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά, δροσερή

1 Lime ξύσμα και χυμό

2 σχοινόπρασα, ψιλοκομμένα

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Τρόπος παρασκευής 

Ετοιμάζουμε την κρέμα lime.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο, το ξύσμα και τον χυμό  lime, το αλάτι και το πιπέρι.

Τη βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.

Αραδιάζουμε τα κρακεράκια ή τα μπλινί σε μια πιατέλα.

Απλώνουμε μια μικρή κουταλιά της σούπας κρέμα σε κάθε κρακεράκι.

Βάζουμε το ¼ από μια φέτα καπνιστού σολομού πάνω στην κρέμα.

Γαρνίρουμε με άνηθο ή σχοινόπρασο ή ξύσμα lime και ολόγυρα βάζουμε φύλλα ρόκας και αγγούρι.

Μικρά μυστικά

Μια ακόμα επιλογή είναι αντί για φιλέτο σολομού να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο πέστροφας ή ρέγγας. Ακόμα θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και τα τρία να υπάρχει και πολύ χρώμα στην πιατέλα μας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !