Σολομός καπνιστός με κρέμα lime

Tips

Μια αγαπημένη μπουκίτσα ότι πρέπει για το αperitive … συνοδεύει αρμονικά ένα λευκό ή ροζέ κρασί, ούζο, τσίπουρο ή ένα cocktail.

Mπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για κράκερ και blini, τα μικρά αυτά pancakes που θα βρείτε στα supermarkets.

Eπίσης αντί για κρέμα lime μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρεμώδη τυριά όπως Κατίκι Δομοκού, Τσαλαφούτι, Ανεβατό Γρεβενών ή ακόμα και κρέμα Φιλαδέλφεια.

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά / Χρόνος ψύξης 20 λεπτά / Πολύ εύκολο

Σολομός καπνιστός με κρέμα lime

Από την Κατερίνα Ξηρού, μαγείρισσα εστιατόριο Face, Ναύπακτος

Υλικά για 4 άτομα

10 κράκερ μεγάλα ή μπλινί

5 φέτες καπνιστό σολομό

Σχοινόπρασο, κομμένο σε κομμάτια

Για την κρέμα lime

230 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά, δροσερή

1 Lime ξύσμα και χυμό

2 σχοινόπρασα, ψιλοκομμένα

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Τρόπος παρασκευής 

Ετοιμάζουμε την κρέμα lime.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο, το ξύσμα και τον χυμό  lime, το αλάτι και το πιπέρι.

Τη βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.

Αραδιάζουμε τα κρακεράκια ή τα μπλινί σε μια πιατέλα.

Απλώνουμε μια μικρή κουταλιά της σούπας κρέμα σε κάθε κρακεράκι.

Βάζουμε το ¼ από μια φέτα καπνιστού σολομού πάνω στην κρέμα.

Γαρνίρουμε με άνηθο ή σχοινόπρασο ή ξύσμα lime και ολόγυρα βάζουμε φύλλα ρόκας και αγγούρι.

Μικρά μυστικά

Μια ακόμα επιλογή είναι αντί για φιλέτο σολομού να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο πέστροφας ή ρέγγας. Ακόμα θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και τα τρία να υπάρχει και πολύ χρώμα στην πιατέλα μας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !