Φιλέτο μοσχαράκι με σάλτσα καφέ και σάλτσα φρούτων του πάθους

Tips

Γεύση πρωτότυπη για φιλέτο γιορτινό

Πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν για το reveillon ή ανήμερα την Πρωτοχρονιά φιλέτο. Εμείς σας δίνουμε μια πιο ιδιαίτερη εκδοχή με πουρέ και δύο διαφορετικές σάλτσες μια σάλτσα καφέ και μια με φρούτα του πάθους.

Τώρα αν εσάς σας αρέσουν κάποια φρούτα διαφορετικά όπως φρούτα του δάσους ή πορτοκάλι μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Πάντως και αισθητικά είναι πολύ όμορφο και σίγουρα πιο γιορτινό.

Καλή Πρωτοχρονιά με υγεία και χαρά.

ginger bread

Φιλέτο μοσχαράκι με σάλτσα καφέ και σάλτσα φρούτων του πάθους

Υλικά για 4 άτομα

800 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο γάλακτος κομμένο σε φέτες

50 γρ. κρεμμύδι,  κομμένο σε κυβάκια

50 γρ. καρότο, κομμένο σε κυβάκια

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 ποτήρι λευκό κρασί, Μοσχοφίλερο ή Μαλαγουζιά

200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

8 κ.σ. πουρέ πατάτας

1 κ.γ. καφέ εσπρέσο

2 φρούτα του πάθους

λίγο βούτυρο

αλάτι

φρέσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε το φιλέτο προσεκτικά γύρω-γύρω και κρατάμε τα κομματάκια που περισσεύουν.

Σοτάρουμε το φιλέτο με λίγο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το γυρίζουμε μέχρι να ροδίσει. Ανάλογα με το πώς θέλουμε να είναι ψημένο, συνεχίζουμε τη διαδικασία.

Σοτάρουμε σε κατσαρολάκι με λίγο βούτυρο τα υπόλοιπα από το καθάρισμα του φιλέτου, το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε νερό και βράζουμε για 40 λεπτά.

Σουρώνουμε το μείγμα με σήτα και το περνάμε στο μπλέντερ προσθέτοντας και ότι ζωμό έχει και το αφήνουμε στην άκρη.

Λιώνουμε το βούτυρο με πιρουνάκι μέχρι να γίνει αλοιφή.

Προσθέτουμε στο βούτυρο τον εσπρέσο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνουμε το μείγμα του βουτύρου στο περιεχόμενο λαχανικών της σάλτσας, ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά.

Η μία σάλτσα μας είναι έτοιμη.

Για τη σάλτσα φρούτων του πάθους

Καθαρίζουμε τα φρούτα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με 2 κ.γ. βούτυρο.

Στρώνουμε δύο κουταλιές πουρέ σε κάθε πιάτο.

Τοποθετούμε το φιλέτο και περιχύνουμε γύρω-γύρω με τις σάλτσες του καφέ και των φρούτων του πάθους.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !