Φιλέτο μοσχαράκι με σάλτσα καφέ και σάλτσα φρούτων του πάθους

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Γεύση πρωτότυπη για φιλέτο γιορτινό

Πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν για το reveillon ή ανήμερα την Πρωτοχρονιά φιλέτο. Εμείς σας δίνουμε μια πιο ιδιαίτερη εκδοχή με πουρέ και δύο διαφορετικές σάλτσες μια σάλτσα καφέ και μια με φρούτα του πάθους.

Τώρα αν εσάς σας αρέσουν κάποια φρούτα διαφορετικά όπως φρούτα του δάσους ή πορτοκάλι μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Πάντως και αισθητικά είναι πολύ όμορφο και σίγουρα πιο γιορτινό.

Καλή Πρωτοχρονιά με υγεία και χαρά.

ginger bread

Φιλέτο μοσχαράκι με σάλτσα καφέ και σάλτσα φρούτων του πάθους

Υλικά για 4 άτομα

800 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο γάλακτος κομμένο σε φέτες

50 γρ. κρεμμύδι,  κομμένο σε κυβάκια

50 γρ. καρότο, κομμένο σε κυβάκια

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 ποτήρι λευκό κρασί, Μοσχοφίλερο ή Μαλαγουζιά

200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

8 κ.σ. πουρέ πατάτας

1 κ.γ. καφέ εσπρέσο

2 φρούτα του πάθους

λίγο βούτυρο

αλάτι

φρέσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε το φιλέτο προσεκτικά γύρω-γύρω και κρατάμε τα κομματάκια που περισσεύουν.

Σοτάρουμε το φιλέτο με λίγο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το γυρίζουμε μέχρι να ροδίσει. Ανάλογα με το πώς θέλουμε να είναι ψημένο, συνεχίζουμε τη διαδικασία.

Σοτάρουμε σε κατσαρολάκι με λίγο βούτυρο τα υπόλοιπα από το καθάρισμα του φιλέτου, το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε νερό και βράζουμε για 40 λεπτά.

Σουρώνουμε το μείγμα με σήτα και το περνάμε στο μπλέντερ προσθέτοντας και ότι ζωμό έχει και το αφήνουμε στην άκρη.

Λιώνουμε το βούτυρο με πιρουνάκι μέχρι να γίνει αλοιφή.

Προσθέτουμε στο βούτυρο τον εσπρέσο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνουμε το μείγμα του βουτύρου στο περιεχόμενο λαχανικών της σάλτσας, ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά.

Η μία σάλτσα μας είναι έτοιμη.

Για τη σάλτσα φρούτων του πάθους

Καθαρίζουμε τα φρούτα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με 2 κ.γ. βούτυρο.

Στρώνουμε δύο κουταλιές πουρέ σε κάθε πιάτο.

Τοποθετούμε το φιλέτο και περιχύνουμε γύρω-γύρω με τις σάλτσες του καφέ και των φρούτων του πάθους.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !