Φραουλίτσες  Αι  Βασίλης

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Γλυκάκια ζωγραφιές

Τις γιορτινές ημέρες ας αφήσουμε τη φαντασία μας να δημιουργήσει γεύσεις που θα αγαπηθούν. Με φθηνά υλικά σε χρώμα κόκκινο και λευκό με πινελιές σοκολάτας μπορείτε και εσείς να ετοιμάσετε γλυκάκια ζωγραφιές.

Στην Bιέννη, στην Ελβετία και στην Γαλλία συνηθίζουν να φτιάχνουν αυτούς του Αι Βασίληδες, κάποιες φορές συνοδεύουν και πολύτιμα δωράκια που «κρύβονται» σε μικρά κουτάκια…

Vienna
Η Βιέννη «ντυμένη» γιορτινά

Ο Kώστας Γεωργατζάς ετοίμασε γευστικούς Αι Βασίληδες που θα χαρίσουν μια πινελιά γιορτινή δημιουργική με ιδιαίτερη φινέτσα στο γιορτινό τραπέζι.

Μπορούμε να συντροφεύσουμε το γλυκάκι με μια ωραία σαμπάνια ή prosecco.

Nα περνάτε όμορφα…

Φραουλίτσες  Αι Βασίλης

Από τον βραβευμένο Kώστα Γεωργατζά, executive chef

Υλικά

500 γρ φρέσκες φράουλες

300 γρ κρέμα γάλακτος ελαφριά

50 γρ ζάχαρη άχνη

1 στικ βανίλια

60 γρ κουβερτούρα σοκολάτας

10 ml λικέρ μαστίχα Χίου

Τρόπος παρασκευής

Σε καθαρό και στεγνό κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το λικέρ μαστίχας.

Τα χτυπάμε με το σύρμα δυνατά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε από την επάνω μεριά.

Με κουταλάκι βγάζουμε λίγο από το εσωτερικό της φράουλας.

Βάζουμε τη σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στο ψυγείο να δροσίσει

Γεμίζουμε τις φράουλες με σαντιγί.

Από πάνω βάζουμε σαν σκουφάκι το κομμάτι που έχουμε κόψει από τις φράουλες.

Πάνω από το κόκκινο σκουφάκι βάζουμε λίγη ακόμα κρέμα σαν φουντίτσα.

Με κουταλάκι φτιάχνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα δύο μικρές τελίτσες και σχεδιάζουμε τα ματάκια του Αι Βασίλη.

Σε πιατέλα στρώνουμε φύλλα βασιλικού ή δυόσμου και πασπαλίζουμε την πιατέλα ολόγυρα με άχνη ζάχαρη.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !