Γλυκάκια ζωγραφιές
Τις γιορτινές ημέρες ας αφήσουμε τη φαντασία μας να δημιουργήσει γεύσεις που θα αγαπηθούν. Με φθηνά υλικά σε χρώμα κόκκινο και λευκό με πινελιές σοκολάτας μπορείτε και εσείς να ετοιμάσετε γλυκάκια ζωγραφιές.
Στην Bιέννη, στην Ελβετία και στην Γαλλία συνηθίζουν να φτιάχνουν αυτούς του Αι Βασίληδες, κάποιες φορές συνοδεύουν και πολύτιμα δωράκια που «κρύβονται» σε μικρά κουτάκια…
Ο Kώστας Γεωργατζάς ετοίμασε γευστικούς Αι Βασίληδες που θα χαρίσουν μια πινελιά γιορτινή δημιουργική με ιδιαίτερη φινέτσα στο γιορτινό τραπέζι.
Μπορούμε να συντροφεύσουμε το γλυκάκι με μια ωραία σαμπάνια ή prosecco.
Nα περνάτε όμορφα…
Φραουλίτσες Αι Βασίλης
Από τον βραβευμένο Kώστα Γεωργατζά, executive chef
Υλικά
500 γρ φρέσκες φράουλες
300 γρ κρέμα γάλακτος ελαφριά
50 γρ ζάχαρη άχνη
1 στικ βανίλια
60 γρ κουβερτούρα σοκολάτας
10 ml λικέρ μαστίχα Χίου
Τρόπος παρασκευής
Σε καθαρό και στεγνό κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το λικέρ μαστίχας.
Τα χτυπάμε με το σύρμα δυνατά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε από την επάνω μεριά.
Με κουταλάκι βγάζουμε λίγο από το εσωτερικό της φράουλας.
Βάζουμε τη σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στο ψυγείο να δροσίσει
Γεμίζουμε τις φράουλες με σαντιγί.
Από πάνω βάζουμε σαν σκουφάκι το κομμάτι που έχουμε κόψει από τις φράουλες.
Πάνω από το κόκκινο σκουφάκι βάζουμε λίγη ακόμα κρέμα σαν φουντίτσα.
Με κουταλάκι φτιάχνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα δύο μικρές τελίτσες και σχεδιάζουμε τα ματάκια του Αι Βασίλη.
Σε πιατέλα στρώνουμε φύλλα βασιλικού ή δυόσμου και πασπαλίζουμε την πιατέλα ολόγυρα με άχνη ζάχαρη.