Cheesecake με βανιλια Μαδαγασκάρης και γλυκό κουμκουατ

Τα μυστικά των Chef

Ένα τουρτογλυκό που αγαπάμε

Με κάθε ευκαιρία γιορτής το cheesecake είναι το γλυκό που αγαπάμε και μπορούμε να το διανθίσουμε με εκλεκτά υλικά της δικής μας επιλογής. Τα κρεμώδη τυριά είναι πολλά από τα πιο μάλακα μέχρι τα πιο όξινα, που τα συνδυάζουμε με λικέρ ή ακόμα και γλυκά κρασιά παλαίωσης. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στραγγιστό γιαούρτι ή όχι, φύλλα ζελατίνας, άχνη ζάχαρης, βανίλια ή άλλα αρωματικά και εκχυλίσματα.

Η βάση του μπορεί να είναι από μπισκοτάκια έτοιμα μέχρι πιο πολύπλοκη. Πάνω στην επιφάνεια του cheesecake μπορούμε να απλώσουμε διάφορες μαρμελάδες, με κορυφαία αυτή με τα φρούτα του δάσους ή το μανταρίνι. Επίσης από γλυκά του κουταλιού η γκάμα είναι μεγάλη …

Εμείς ζητήσαμε από τον πολυβραβευμένο executive chef Κώστα Γεωργατζά να δημιουργήσει ένα cheesecake που να δένει αρμονικά με τις γιορτινές γεύσεις των Χριστουγέννων και δημιούργησε αυτό το απίθανο με βανίλια Μαδαγασκάρης και κουμ κουάτ.

Cheesecake με βανιλια Μαδαγασκάρης και γλυκό κουμκουατ

Από τον Κώστα Γεωργατζά, executive chef

Υλικά για 8 άτομα 

Για τη βάση
Ο Executive chef Κώστας Γεωργατζάς
Ο Executive chef Κώστας Γεωργατζάς

1 πακέτο μπισκότα digestive

60 γρ βούτυρο

Για την κρέμα 

450 γρ κρεμώδες τυρί

300 γρ γιαούρτι στραγγιστό

300 γρ κρέμα γάλακτος

230 γρ. άχνη ζάχαρη

1 βανιλια Μαγαδασκαρης σε stick

1 σφηνάκι Cointreau

Για το σερβίρισμα 

100 γρ γλυκό του κουταλιού κουμ κουατ

Τρόπος παρασκευής

Πρώτα φτιάχνουμε τη βάση.

Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα για να τα θρυμματίσουμε.

Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.

Ανακατεύουμε καλά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί ή σε τσέρκι 20-22 εκατοστά.

Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο να παγώσει.

Ετοιμάζουμε την κρέμα

Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος για να την ζεστάνουμε ελαφρά, προσοχή δεν πρέπει να κάψει.

Προσθέτουμε το stick βανίλιας, κομμένο στη μέση και ξυσμένο για να βγούν οι σπόροι.

Το αφήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το κρεμώδες τυρί, το γιαούρτι και τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε την αρωματισμένη κρέμα, αφού νωρίτερα έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι της βανίλιας.

Ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα.

Αφαιρούμε το σύρμα προσθέτουμε το σφηνάκι Cointreau.

Ανακατεύουμε με μια μαριζ και αδειάζουμε την κρέμα στο τσέρκι.

Στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 8 ώρες τουλάχιστον.

Το βγάζουμε από το ψυγείο.

Βάζουμε το τσέρκι σε μια πιατέλα και το αφαιρούμε.

Διακοσμούμε με φετούλες κουμ κουάτ και το περιχύνουμε με ελάχιστο σιρόπι από το γλυκό.

Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Koum Kouat

 

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε να πήξει η κρέμα πιο εύκολα και για μεγαλύτερη ασφάλεια θα μπορούσαμε να προσθέσουμε 5 γρ φύλλα ζελατίνης, που θα μουλιάσουμε σε νερό ή χυμό.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !