Γαλοτύρι Θεσσαλίας

Tips

Ένα τυρί της Θεσσαλίας και της Ηπείρου με γεύση βουνίσια κελαρυστή, που ταιριάζει απόλυτα με το Πάσχα και όχι μόνον… Είναι από τους πρωταγωνιστές της βουνίσιας κουζίνας.

Το σίγουρο είναι ότι φτιάχνεται πολύ εύκολα και θα έχει τη δική μας υπογραφή. Η ποιότητα των υλικών παίζει καθοριστικό ρόλο γιατί θα πρέπει να είναι εξαιρετική.

Το γαλοτύρι περιλαμβάνεται στις γευστικές δημιουργίες του Meteorisimo, μια ακόμα πρωτοβουλία του υπερδραστήριου Επιμελητηρίου Τρικάλων, για την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητάς της περιοχής.

Ο φίλος Παναγιώτης Καραμπούλας μας έδωσε την αυθεντική συνταγή

Φωτο 2

Γαλοτύρι Θεσσαλίας

Από τον Παναγιώτη Καραμπούλα, ταβέρνα του Παναγιώτη, Περτούλι

 Υλικά για 4 άτομα

150 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

150 ml γάλα Φρέσκο

Αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τη φέτα σε χοντρά κομματάκια.

Ρίχνουμε το γιαούρτι, το φρέσκο γάλα, το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνει ωραία αλοιφή.

Έτοιμο το γαλοτύρι, που το διατηρούμε σκεπασμένο στο ψυγείο.

Σερβίρουμε σε πιάτο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με πιπέρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !