Κατσικάκι λεμονάτο με πατάτες τηγανητές

Tips

Αν θέλετε κάτι διαφορετικό στο τραπέζι του Πάσχα για να αποφύγετε το αρνί, που είναι πιο συνηθισμένο, το κατσικάκι ενδείκνυται με τα αρώματα του λεμονιού.

Το δοκιμάσαμε στο Περτούλι της ομορφιάς, των δασών και της πέτρας στην απίθανη «Ταβέρνα του Παναγιώτη» και ζητήσαμε τη συνταγή.

Χρόνος παρασκευής 2 ώρες / Εύκολο

Κατσικάκι λεμονάτο με πατάτες

Από τον Παναγιώτη Καραμπούλα, Ταβέρνα Παναγιώτης, Περτούλι Θεσσαλίας

Υλικά 4-6 άτομα

2 κιλά αρνί, κομμένο σε μερίδες

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Χυμό από 2 λεμόνια

Ξύσμα από 1 λεμόνι

2 δαφνόφυλλα

1 κ.γ. αλάτι κοφτό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Ζεσταίνουμε μια πλασωτέ κατσαρόλα με ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κατσικάκι γυρνώντας το με τη λαβίδα ολόγυρα, για να πάρει ωραίο χρώμα.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.

Ρίχνουμε ζεστό νερό ίσα να σκεπαστεί το κρέας και αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τα φύλλα δάφνης, σκεπάζοντας με το καπάκι την κατσαρόλα.

Σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, όσο χρειαστεί για να μαλακώσει καλά το κρέας.

Προς το τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού και το ξύσμα.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ανακατεύουμε ελαφρά για να δέσει η σάλτσα και μελώσει.

Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε σε πιάτο με πατάτες τηγανητές.

Προηγούμενο άρθροΓαλοτύρι Θεσσαλίας
Επόμενο άρθροFlan Parisien

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !