Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Tips

Μια νοστιμιά της ελληνικής κουζίνας. Ένα ζεστό comfort food που όλοι αγαπάμε.

Η Βάσω με τις πρώτες δροσιές μας ετοιμάζει μια πολύ νόστιμη δημιουργία, που γίνεται εύκολα και έχει αρμονία ζηλευτή. Μπόλικο πιπέρι και τυρί φέτα που αν θέλουμε μπορούμε να λιώσουμε με πιρούνι και να πασπαλίσουμε τα γιουβαρλάκια χαρίζει γεύση απίθανη.

Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Εύκολη

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Από τη Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Μια φουντίτσα μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μια φουντίτσα άνηθο, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3/4 κούπα ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

Ελάχιστο αλεύρι

Χυμό από 1 λεμόνι

3 αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

1 lt. ζωμό κοτόπουλου

1 ½  φλιτζάνι του καφέ ρύζι Καρολίνα

Τρόπος παρασκευής

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε το κρεμμύδι σε μεγάλο μπολ μαζί με τον κιμά, τον άνηθο, το μαϊντανό, το ένα αυγό, αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Πλάθουμε στρογγυλά γιουβαρλάκια και τα ρολάρουμε στο αλεύρι.

Παράλληλα ρίχνουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε σημείο βρασμού.

Σιγά σιγά τοποθετούμε κυκλικά τα γιουβαρλάκια. Μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό ζεστό ακόμα.

Βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακινώντας ανά διαστήματα την κατσαρόλα. Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάζουμε σε ένα μπολ το ζωμό.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα δύο αυγά πολύ καλά με το σύρμα να αφρατέψουν και σιγά σιγά ρίχνουμε πρώτα τον χυμό λεμονιού και μετά κουταλιά κουταλιά το ζωμό συνεχίζοντας το χτύπημα.

Περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα με το αυγολέμονο και την ανακινούμε να πάει παντού.

Την ξαναβάζουμε στο μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά συνεχίζοντας να ανακινούμε την κατσαρόλα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια με μαύρο πιπέρι. και φέτα

Μικρά μυστικά

Μπορούμε για το αυγολέμονο να χτυπήσουμε μαρέγκα πρώτα τα ασπράδια και να ρίξουμε έναν έναν κρόκο.

Το τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί είναι τα απόλυτα συνοδευτικά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !