Γλυκό ψυγείου με ζελέ κεράσι

Tips

Ένα πανεύκολο γλυκό που γίνεται με έτοιμο μείγμα ζελέ και κρέμα στιγμής. Είναι το γλυκάκι που θυμίζει γεύση μαμαδίστικη και είναι πολύ νόστιμο, καμωμένο με υλικά που βρίσκονται σε όλα τα supermarkets.

Ένα γλυκό που ξυπνά αναμνήσεις καλοκαιρινές.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος ψύξης 2 ώρες / Πολύ εύκολο

 Γλυκό ψυγείου με ζελέ κεράσι

Από τη Βάσω Κατσαρού ιατρό και περήφανη μαγείρισσα

Υλικά για 1 ταψί πυρέξ

2 κρέμες στιγμής με γεύση βανίλια

1 διπλό πακέτο ζελέ κεράσι

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

Λίγο γάλα φρέσκο

40 γρ. αμυγδαλόψυχα, ψιλοκομμένη

Ροδόνερο

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες που είναι πάνω στη συσκευασία και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.

Χτυπάμε τις κρέμες με γεύση βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Προσθέτουμε την αμυγδαλόψυχα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε ένα πυρέξ στρώνουμε μπισκότα αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει σε γάλα.

Τα ραντίζουμε με ροδόνερο.

Ρίχνουμε ελάχιστη κρέμα στην επιφάνεια των μπισκότων και στρώνουμε άλλη μια σειρά μπισκότα.

Προσθέτουμε όλη την κρέμα και με τη μαρίζ στρώνουμε την επιφάνεια της.

Ρίχνουμε το ζελέ που έχει αρχίσει να πήζει ελαφρά.

Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για 2 ώρες σκεπασμένο και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο.

Αν θέλουμε διακοσμούμε με λίγη σαντιγί στις άκρες και φρούτα κεράσια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !