Κατσικάκι στη λαδόκολλα φουρνιστό

Tips

Γεύση που ξυπνά νοσταλγικές αναμνήσεις. Ένα πανεύκολο φαγητό πολύ νόστιμο και γίνεται πολύ εύκολα. Αποκαλείται και «το ψητό του καλοκαιριού» γιατί το ετοιμάζεις, πας για μπάνιο στις διακοπές σου και όταν γυρίσεις το φαγητό είναι έτοιμο.

Για οικονομικές διακοπές σκεφθείτε φαγητά που γίνονται εύκολα και μπορείτε να τα δώσετε σε φούρνο να τα ετοιμάσει. Σε κάθε νησί ή σε κάθε πόλη παραθεριστική υπάρχει φούρνος οπότε μη διστάσετε… είναι οικονομικό και έχει τη δική σας υπογραφή.

Χρόνος παρασκευής 2 ώρες και 10 λεπτά / Πολύ εύκολο

Κατσικάκι στη λαδόκολλα φουρνιστό

Από την ταβέρνα Άγιος Πέτρος, Τραχύ Σκύρου

Yλικά για 4 άτομα 

1½  κιλό κατσικάκι, κομμένο σε μερίδες

3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε καρέ

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε καρέ

2 μεγάλα λεμόνια

4 σκελίδες σκόρδο με το φλοιό τους

1 ντομάτα κομμένη,  σε φέτες

2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη

2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

150 γρ. κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα με θυμάρι, κομμένη σε κομμάτια

2 κ.σ. μουστάρδα Dijon

1 ποτήρι νερό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για λίγη ώρα.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Τα χτυπάμε µε σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδο.

Βάζουμε το κρέας σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τις πιπεριές.

Περιχύνουμε με το αρωματικό μείγμα λαδολέμονο και ανακατεύουμε καλά.  Κρατάμε 2-3 κουταλιές λαδολέμονο για το κατσικάκι αργότερα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Κάνουμε μασάζ στο κρέας για να πάει το λαδολέμονο παντού.

Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας διπλή λαδόκολλα και απέξω αλουμινόχαρτο και απλώνουμε το κρέας.

Προσθέτουμε τα κομμάτια του τυριού και επιλεκτικά τις φέτες ντομάτας.

Κλείνουμε το κρέας ερμητικά σαν φάκελο και τα βάζουμε στο ταψί.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γάστρα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 1 ώρα.

Xαμηλώνουμε στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί και να μελώσει το κρέας.

Βγάζουμε το κατσικάκι από το φούρνο και ανοίγουμε πολύ προσεκτικά τους φακέλους της λαδόκολλας και σερβίρουμε στη μέση ή σε ατομικά πιάτα.

Σερβίρεται με πράσινη σαλάτα ή πατάτες φούρνου ή ακόμα και τηγανητές.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !