Γλυκόξινη μαρμελάδα πιπεριάς Φλώρινας

Τα μυστικά των Chef

Οι πιπεριές είναι στα καλύτερά τους μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Είναι η κατάλληλη εποχή να φτιάξουμε μια γλυκόξινη μαρμελάδα που ταιριάζει με το κοτόπουλο, το ψητό κρέας αλλά και τα τυριά. Μια πινελιά καλοκαιρινή λαμπερή στο χρώμα της ευζωίας που αιχμαλωτίζουμε σε γυάλινα βάζα για το χειμώνα… Ο μύστης της πιπεριάς Πέτρος Ναουμίδης, από τον Άγιο Παντελεήμονα μας σιγοψιθύρισε μια από τις απίθανες συνταγές του και τον ευχαριστούμε…

Γλυκόξινη μαρμελάδα πιπεριάς Φλώρινας

Υλικά

1 κιλό φρέσκες κόκκινες πιπεριές Φλώρινας

2 πράσινα μήλα

400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

500 ml μηλόξυδο

½  κ.γ. τζίντζερ

Λίγο αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από το κοτσάνι και τους πολλούς σπόρους και τις πολτοποιούμε στο multi.

Kαθαρίζουμε τα μήλα και κρατάμε στην άκρη τις φλοίδες και το εσωτερικό κοτσάνι, που τα βάζουμε σε ένα τουλπάνι και τα δένουμε.

Τρίβουμε τα μήλα.

Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό πιπεριάς και του μήλου και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μηλόξυδο, το τζίντζερ, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Κρεμάμε στο χερούλι της κατσαρόλας το τουλπάνι με τις φλοίδες και το κοτσάνι ώστε να είναι ολόκληρο μέσα στο μείγμα.

Βράζουμε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει 2 βράσεις χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.

Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και να «στέκεται» στην κουτάλα.

Πετάμε το τουλπάνι και μην ανησυχήσετε αν η μαρμελάδα είναι πιο ρευστή, θα πήξει μόλις κρυώσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αμέσως τα αποστειρωμένα βάζα ξέχειλα και κλείνουμε ερμητικά.

Αναποδογυρίζουμε το βράδυ και το πρωί είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Σερβίρουμε τη μαρμελάδα με ψητές φέτες σαγανοτύρι ή ψητά λαχανικά.

Συνταγή: Από τον Πέτρο Ναουμίδη, Άγιος Παντελεήμονας, Λίμνη Βεγορίτιδα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !