Μια πρωτότυπη γεύση για τη Σαρακοστή. Τα καλαμαράκια και ειδικά ο γόνος μόλις μαριναριστούν γίνονται πολύ τρυφερά και νόστιμα.
Μπορούμε να τα σερβίρουμε με πλιγούρι, με ρύζι ή με πράσινη πανδαισία λαχανικών. Η επιλογή δική σας.
Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Χρόνος μαριναρίσματος 2 ώρες / Εύκολο
Γόνος καλαμαριού σε σουβλάκι
Από τη Βάσω Κατσαρού – Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα
Υλικά για 4 άτομα
2 κιλά καλαμάρια γόνο φρέσκα ή κατεψυγμένα
5 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
1 κ.γ. σκόρδο, πολτοποιημένο
2 κ.γ. φρεσκοτριμμένα πιπέρια
1 κ.γ. μουστάρδα απαλή Dijon
3 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.γ. αλάτι θαλασσινό
Χυμό & ξύσμα από 2 λάιμ
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε τον γόνο, αφαιρώντας το δέρμα και το στόμα μαζί με την μεμβράνη.
Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε ελαφρά.
Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτετε όλα τα υλικά του μαριναρίσματος.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2 ώρες.
Τα βγάζουμε από τη μαρινάδα, τα στραγγίζετε καλά και τα περνάμε σε καλαμάκια.
Ψήνουμε τα καλαμάρια σε πολύ καυτό σχαροτήγανο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τα σερβίρουμε με μαϊντανό και τα ψητά λεμόνια.
Μικρά μυστικά
Αν τα καλαμάρια είναι μεγάλα τα κόβουμε σε κομμάτια και αφήνουμε τα πλοκάμια ολόκληρα εκτός από τα μακριά μουστάκια.
Στο καλαμάκι ανάμεσα στα καλαμάρια περνάμε αν θέλουμε και φρέσκο κρεμμυδάκι για περισσότερη γεύση.