Îles flottantes

Tips

Ένα γλυκάκι που συνηθίζεται τα Χριστούγεννα στα οικογενειακά τραπεζώματα στη Γαλλία. Οι γιαγιάδες τα έλεγαν γλυκά αυγά χιονάτα  …Βασικά πρόκειται για μαρέγκα που πλέει σε μια κρέμα ανγκλέζ…

Τα προηγούμενα χρόνια ήταν λίγο passe,  αλλά επανήλθαν δυναμικά.

Μόνη αλλαγή η αντικατάσταση της κρέμας καραμέλας με πεκάν.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Χρόνος ψύξης 2 ώρες / Εύκολο

 Îles flottantes

Από την Μargot Buffant, Παρίσι

Για 4 άτομα 

Για την κρέμα

500 ml φρέσκο γάλα

6 κρόκους από μεγάλα αυγά

70 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

100 γρ. ζαχάρης βανίλιας

Για τα iles flottantes

6 ασπράδια αυγών

70 γρ. ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα για να ζεσταθεί μέχρι να τρεμουλιάζει η επιφάνειά του.

Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη με το σύρμα δυνατά.

Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αποσύρουμε πριν αρχίσει το βράσιμο, διαφορετικά η κρέμα θα σβολιάσει.

Την μοιράζουμε σε μπολάκια ή χαμηλά ποτήρια και αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο.

Χτυπάμε τα ασπράδια δυνατά με το σύρμα μέχρις ότου να αρχίσει να μέχρις ότου να φουσκώσουν και τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά-σιγά κουταλάκι κουταλάκι.

Χτυπάμε ακόμα λίγο για να έχουμε μία ωραία μαρέγκα που στέκεται.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων.

Το γεμίζουμε με την μαρέγκα και το ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων 3 φορές από 30 δευτερόλεπτα. Η μαρέγκα θα φουσκώσει.

Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά το βάζετε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε βάζοντας πάνω από την κρέμα μια μπάλα μαρέγκας, που βγάζουμε με κουτάλα του παγωτού από το μπολ.

Πασπαλίζουμε την κορυφή με καρύδια πεκάν.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !