Ήρθε η ώρα για Beaujolais Nouveau

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Εμείς επιλέγουμε Paul Sapin. Παγκόσμια πρώτη για το Beaujolais Nouveau, που απολαμβάνουν οι ουρανίσκοι από όλο τον κόσμο…

19 Νοεμβρίου, η ημέρα Beaujolais Nouveau και στη Γαλλία κάθε χρόνο, με εξαίρεση τη φετινή covid 19 εποχή, εορτάζεται με πυροτεχνήματα, μουσική, γαστρονομικά φεστιβάλ, αφού σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία το κρασί «απελευθερώνεται» την ίδια χρονική στιγμή σε όλο τον κόσμο.

Tο φρέσκο κόκκινο κρασί με το ωραίο χρώμα, που πίνεται τόσο ευχάριστα εμφιαλώθηκε μόλις πριν από 2 μήνες, σχεδόν λίγο μετά το τέλος της συγκομιδής για να τέρψει όλο τον κόσμο.

Beaujolais
Οι αμπελώνες της περιοχής Beaujolais

Το κρασί Beaujolais είναι το φρέσκο κρασί της χαράς, που οι αμπελουργοί των λόφων και οι κάτοικοι της περιοχής Beaujolais, στη Γαλλία το απολαμβάνουν χρόνια τώρα, για να γιορτάσουν το τέλος της συγκομιδής και των εργασιών και βασικά άνοιγε την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων που έρχονταν.

Τα αμπελοτόπι βρίσκεται σε μια υπέροχη περιοχή όπου τα αμπέλια κυριαρχούν στις κοιλάδες και όπου τα χωριά ήταν χτισμένα σε χρυσές πέτρες… όπως έλεγαν αφού το μικροκλίμα και οι γεωλογικοί σχηματισμοί έτσι προσομοίαζαν.

beaujolais
Το υπέδαφος με τους γεωλογικούς σχηματισμούς

«Ήρθε η ώρα για Beaujolais Nouveau»

Aυτό είναι το σύνθημα παγκοσμίως και πρέπει να φροντίσετε να το προμηθευτείτε γιατί εξαντλείται…

Το φρέσκο, αρωματικό ​​και φρουτώδες κόκκινο κρασί προέρχεται από σταφύλια Gamay και είναι το αποτέλεσμα μιας γρήγορης διαδικασίας ζύμωσης.


Το Beaujolais Nouveau οφείλει την ευρεία κατανάλωσή του σε μια διαδικασία οινοποίησης που ονομάζεται ημι-καρβονική διαβροχή. Η τεχνική αυτή διατηρεί την ποιότητα των φρέσκων σταφυλιών και το φρουτώδες άρωμα, χωρίς την παραγωγή τανινών από τους φλοιούς σταφυλιών.

Η περιοχή Beaujolais έχει μήκος 34 μίλια, από βορρά προς νότο και πλάτος 7 έως 9 μιλίων και φιλοξενεί σχεδόν 4.000 αμπελώνες, που παράγουν δώδεκα επίσημα καθορισμένους τύπους Beaujolais γνωστοί ως AOCs. Περιλαμβάνουν μερικά από τα καλύτερα και πιο ακριβή κρασιά grand crus (big vintage) γύρω, συμπεριλαμβανομένων των Fleurie και Cote de Brouilly.

Τα πιο συνηθισμένα δύο είναι τα Beaujolais και Beaujolais-Villages, τα πρώτα από τα οποία αντιπροσωπεύουν το ήμισυ της ετήσιας παραγωγής της περιοχής.

Βeaujolais
Ο περίφημος Paul Bocuse, o πατριάρχης της γαλλικής κουζίνας

Η περιοχή Beaujolais είναι γνωστή για την γαστρονομία της.

Το επικό εστιατόριο του Paul Bocuse, του διασημότερου chef του αιώνα μας, απέχει λίγα μόλις λεπτά από την καρδιά του Beaujolais, όπως και το εστιατόριο του πολυβραβευμένου  Georges Blanc. Αυτά τα υπέροχα εστιατόρια έχουν  Beaujolais Nouveau στις λίστες κρασιών τους. Το κρασί ταιριάζει είτε με υψηλή κουζίνα, είτε με πίτσα και μακαρονάδα την Παρασκευή το βράδυ, για να γιορτάσετε «prive» τον ερχομό του Σαββατοκύριακου….

Το Beaujolais Nouveau οφείλει την ευρεία κατανάλωσή του σε μια διαδικασία οινοποίησης που ονομάζεται, ημι-καρβονική διαβροχή. Η τεχνική αυτή διατηρεί την ποιότητα των φρέσκων σταφυλιών και το φρουτώδες άρωμα, χωρίς την παραγωγή τανινών από τους φλοιούς σταφυλιών.

Ένα αυθεντικό κρασί που θα μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας και επιλέγουμε Paul Sapin

Ο καλύτερος Πρέσβης για το διάσημο κρασί της περιοχής Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Beaujolais (Appelation Protegee Beaujolais)

Paul Sapin

Κόκκινο κρασί  Προστατευόμενης Ονομασία Προέλευσης

Ποικιλία σταφυλιών Gamay

Περιοχή Beaujolais

Χώρα Γαλλία

Aρωματική δύναμη

Μπουκέτο αρωμάτων λουλουδιών και φρούτων

Πίνεται δροσερό

13% Vol

Συνδυάζεται με

Κρέας, ψάρι, σαλάτες, ζυμαρικά, τυριά

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !