Πιτάκια με κρέμα κόκκινων φρούτων

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Τόσο νόστιμα…Πρωτότυπα πιτάκια γεμιστά με κρέμα κόκκινων φρούτων με γεύση «ανεβαστική».  Το σίγουρο είναι ότι θα σας αρέσουν πολύ. Είναι ό,τι καλύτερο για το πρωινό σας ή ακόμα και για σνακ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Τα φρούτα του δάσους είναι θρεπτικά και πλημμυρίζουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Αν θέλουμε σερβίρουμε τα πιτάκια μας με φρέσκα φρούτα του δάσους, μύρτιλα, σμέουρα.

Τα πιτάκια τα απολαύσαμε στο πρωινό μας δίπλα στη θάλασσα στο Λουτράκι, στο πανέμορφο ξενοδοχείο Pefkaki, που η έμφαση στη γαστρονομία ξεκινά από το πρωινό.

To Λουτράκι και ο Ισθμός από ψηλά… από τη Μονή Οσίου Παταπίου

Το Λουτράκι είναι ένας προορισμός ευζωίας, εμπειριών ένας προορισμός όλων των εποχών και ας μην ξεχνάμε βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Αθήνα.

Μαγικά ηλιοβασιλέματα από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου…

Φύση υπέροχη που μας προκαλεί να την ανακαλύψουμε μόλις μας δοθεί η ευκαιρία…

Pitakia me frouta tou dasous

Πιτάκια με κρέμα κόκκινων φρούτων 

Από το ξενοδοχείο Pefkaki, Λουτράκι

Υλικά

Για το φύλλο

12 φύλλα κρούστας

200 γρ. βούτυρο εκλεκτό, λιωμένο

Για την κρέμα

200 γρ. φρούτα του δάσους ανάμικτα φρέσκα ή κατεψυγμένα

700 ml φρέσκο γάλα πλήρες

300 ml κρέμα γάλακτος

160 γρ. ζάχαρη

2 αυγά ολόκληρα

6 κρόκους αυγών

80 γρ. κορν φλάουρ

Τρόπος παρασκευής

Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα φρούτα του δάσους, με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινα κουτάλα μέχρι να λιώσουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν μία βράση.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, τα αυγά και τους κρόκους.

Μόλις ζεσταθεί το μείγμα γάλακτος στην κατσαρόλα, αδειάζουμε το 1/3 στο μπολ με το μείγμα των αυγών  ανακατεύοντας με το σύρμα.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του μπολ συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μόλις δέσει η κρέμα και κοχλάσει την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Την αδειάζουμε σε καθαρό μπολ και καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται και να μην σχηματίσει κρούστα.

Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 2 ώρες και τότε  προσθέτουμε τη σάλτσα φρούτων και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει λεία.

Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο της κουζίνας και τα κόβουμε κατά μήκος σε λωρίδες πλάτους 8 εκατοστών. Βουτυρώνουμε τις λωρίδες και τις χωρίζουμε ανά δύο τη μία πάνω στην άλλη και βουτυρώνουμε το κάθε φύλλο.

Πιάνουμε τα 2 φύλλα και προς την άκρη βάζουμε μια κουταλιά κρέμα.

Πιάνουμε την αριστερή γωνία στο κάτω μέρος και τη διπλώνουμε προς τη δεξιά πλευρά έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο, συνεχίζουμε να διπλώνουμε μέχρι την άκρη του φύλλου.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι λωρίδες.

Αραδιάζουμε τα πιτάκια σε ταψί, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C στον αέρα, για 25-25 λεπτά μέχρις ότου ροδίσουν τα πιτάκια.

Δοκιμάζουμε αν έγινε η κρέμα τρυπώντας με ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό σημαίνει ότι η κρέμα είναι έτοιμη, διαφορετικά αφήνουμε λίγο ακόμα.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν χωρίς να τα σκεπάσουμε.

Σερβίρουμε διακοσμώντας με φρέσκα φρούτα του δάσους.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !