Κέικ με γιαούρτι και σοκολάτα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα κέικ που σίγουρα θα λατρέψετε, πανεύκολο και πολύ νόστιμο.

Θα διανθίσει το πρωινό και είναι ό,τι καλύτερο για να συντροφεύσει τον καφέ σας το απόγευμα.

Η Χρυσούλα το σερβίρει στα πρωινά του ξενοδοχείου της στο πανέμορφο Γαλαξίδι και το κέικ της «γράφει δυνατά».

Το φτιάξαμε μαζί της και σας δίνουμε τη συνταγή.

Eσείς αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κομμάτια αποξηραμένων φρούτων, για επιπλέον γεύση. Μπορείτε ακόμα να το συνοδεύσετε και με μια ωραία κρέμα λεμονιού.. μια πανδαισία αρωμάτων.

Εμείς το στολίσαμε με φέτες λεμονιού, εσείς μπορείτε να το φινίρετε ακόμα και με ροδοπέταλα για να δώσετε μια νότα πιο εορταστική …

Κέικ με γιαούρτι και σοκολάτα

Από την Χρυσούλα Παπαλέξη,  Γανυμήδης Hotel,  Γαλαξίδι 

Υλικά

220 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

150 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

450 γρ αλεύρι, κοσκινισμένο

5 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδας

3 κ.γ κοφτά μπέικιν πάουντερ

2 κ.γ ξύσμα λεμονιού

100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Τρόπος παρασκευής

Χωρίζουμε σε δύο μπολ τους κρόκους από τα ασπράδια.

Χτυπάμε τους κρόκους ελαφρά με το σύρμα και τους αφήνουμε στην άκρη.

Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μεγάλο εντελώς στεγνό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με λίγες σταγόνες λεμονιού,  ώστε να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να «αφρατέψουν».

Προσθέτουμε το ξύσμα, το γιαούρτι εναλλάξ με τους κρόκους χτυπημένους.

Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ την μαρέγκα με το μείγμα αλευριού.

Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε εναλλάξ με την μαρίζ.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 1 ώρα.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και μετά από 10 λεπτά ξεφορμάρουμε κουνώντας  ελαφρά τη φόρμα για να ξεκολλήσει πιο εύκολα.

Ξεφορμάρουμε και το διακοσμούμε με φέτες λεμονιού, πορτοκαλιού ή ροδοπέταλα.

Προηγούμενο άρθροΒάση Kρέπας  
Επόμενο άρθροΦασολάδα Ηπειρώτικη και χοιρομέρι

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ποπιέτες καπνιστού σολομού με κρέμα μυρωδικών, φύλλα βαλεριάνας και τραγανά flakes ψωμιού

Μια απίθανη γευστική δημιουργία από έναν πολυβραβευμένο chef για να μοιραστείτε με τον αγαπημένο σας ή με φίλους, πανεύκολη και νόστιμη. Ένα πιάτο που...

Ποιες είναι οι φυσικές αφροδισιακές τροφές για να διανθίσουμε τη διατροφή μας;

Εμείς ανατρέξαμε «στις γραφές» και τις μελέτες … προκειμένου να σας παρουσιάσουμε φυσικά αφροδισιακά για να τα εντάξετε στη διατροφή σας και να δώσετε...

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Μια πανεύκολη πίτα που γίνεται σε χρόνο DT… χωρίς φύλλο και πλημμυρίζει νοστιμιά. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τυρί φέτα, όμως μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένα τυράκια που...

Αρμονική ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή…

Ναι αλλά πώς, δεν είναι καθόλου εύκολο… Υπάρχουν όμως τρόποι έστω να προσεγγίσετε αυτή την ισορροπία. Πολλές φορές αφοσιωνόμαστε στην επαγγελματική ζωή, αμελώντας την...

Σταφύλι… της αντιγήρανσης και της ομορφιάς

Τα σταφύλια τον Σεπτέμβριο είναι στα καλύτερά τους. Φρέσκα, νόστιμα και κυρίως θρεπτικά. Κάθε ρώγα κρύβει το μυστικό της αντιγήρανσης, της λάμψης, της ομορφιάς....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !