Κέικ με γιαούρτι και σοκολάτα

Τα μυστικά των Chef

Ένα κέικ που σίγουρα θα λατρέψετε, πανεύκολο και πολύ νόστιμο.

Θα διανθίσει το πρωινό και είναι ό,τι καλύτερο για να συντροφεύσει τον καφέ σας το απόγευμα.

Η Χρυσούλα το σερβίρει στα πρωινά του ξενοδοχείου της στο πανέμορφο Γαλαξίδι και το κέικ της «γράφει δυνατά».

Το φτιάξαμε μαζί της και σας δίνουμε τη συνταγή.

Eσείς αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κομμάτια αποξηραμένων φρούτων, για επιπλέον γεύση. Μπορείτε ακόμα να το συνοδεύσετε και με μια ωραία κρέμα λεμονιού.. μια πανδαισία αρωμάτων.

Εμείς το στολίσαμε με φέτες λεμονιού, εσείς μπορείτε να το φινίρετε ακόμα και με ροδοπέταλα για να δώσετε μια νότα πιο εορταστική …

Κέικ με γιαούρτι και σοκολάτα

Από την Χρυσούλα Παπαλέξη,  Γανυμήδης Hotel,  Γαλαξίδι 

Υλικά

220 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

150 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

450 γρ αλεύρι, κοσκινισμένο

5 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδας

3 κ.γ κοφτά μπέικιν πάουντερ

2 κ.γ ξύσμα λεμονιού

100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Τρόπος παρασκευής

Χωρίζουμε σε δύο μπολ τους κρόκους από τα ασπράδια.

Χτυπάμε τους κρόκους ελαφρά με το σύρμα και τους αφήνουμε στην άκρη.

Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μεγάλο εντελώς στεγνό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με λίγες σταγόνες λεμονιού,  ώστε να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να «αφρατέψουν».

Προσθέτουμε το ξύσμα, το γιαούρτι εναλλάξ με τους κρόκους χτυπημένους.

Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ την μαρέγκα με το μείγμα αλευριού.

Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε εναλλάξ με την μαρίζ.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 1 ώρα.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και μετά από 10 λεπτά ξεφορμάρουμε κουνώντας  ελαφρά τη φόρμα για να ξεκολλήσει πιο εύκολα.

Ξεφορμάρουμε και το διακοσμούμε με φέτες λεμονιού, πορτοκαλιού ή ροδοπέταλα.

Προηγούμενο άρθροΒάση Kρέπας  
Επόμενο άρθροΦασολάδα Ηπειρώτικη και χοιρομέρι

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !