Βάση Kρέπας  

Τα μυστικά των Chef

Η περίφημη συνταγή βάσης της κρέπας, από τον  Paul Bocuse,  που ήταν ο Πάπας της Γαλλικής γαστρονομίας.

Μια συνταγή πολύ απλή και νόστιμη ώστε να κάνετε κρέπες γλυκές ή αλμυρές και να δημιουργήσετε την δική σας ευφάνταστη γευστική δημιουργία.

Μέσα τις κρέπες μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα, σοκολάτα, διάφορες κρέμες, σάλτσες γλυκές και αλμυρές ή στην αλμυρή τους εκδοχή τυριά, αλλαντικά και λαχανικά. Η επιλογή δική σας…

Επειδή η κρέπα είναι συνώνυμη με τη γαλλική γαστρονομία οι Γάλλοι έχουν και την ημέρα της κρέπας, που γιορτάζεται τον Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια του Candlemas. Πρόκειται για ένα έθιμο που «κρατά» αιώνες και είναι η γιορτή του φωτός. Είναι το χρονικό σημείο μεταξύ χειμερινού ηλιοστασίου και εαρινής ισημερίας, όπου ο Ήλιος ενδυναμώνει το φως του μετά τη σκοτεινιά του χειμώνα. Στη Γαλλία γιορτάζεται με κρέπες και στα σπίτια το φως συμβολίζεται με τη φλόγα των κεριών και το άναμμα του τζακιού.

Βeaujolais
Ο Paul Bocuse, o πατριάρχης της γαλλικής γαστρονομίας

Βάση κρέπας

Από τον περίφημο Paul Bocuse

Υλικά για 15 κρέπες

50 γρ. βούτυρο εκλεκτό

250 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο

3 αυγά

500 ml φρέσκο γάλα

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 πρέζα αλάτι

Για το τηγάνι ή την κρεπιέρα

Ελάχιστο ηλιέλαιο

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά, που έχουμε ελαφρά χτυπήσει με το σύρμα.

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε απαλά με ένα χτύπημα και αμέσως μετά προσθέτουμε το βούτυρο.

Αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για 1 ώρα, σε ζεστό μέρος της κουζίνας μας.

Ζεσταίνουμε στο τηγάνι ή την κρεπιέρα μερικές σταγόνες λάδι, που το αλείφουμε με το πινέλο και ρίχνουμε μια κουταλιά χυλό από το μείγμα.

Αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να χρυσίσει από τη μια μεριά και γυρίζουμε και από την άλλη.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να εξαντληθεί ο χυλός.

Αραδιάζουμε τις κρέπες σε πιατέλα και τις χρησιμοποιούμε σαν βάση για τις δημιουργίες μας…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !