Κέικ με κεράσια και τυρί mascarpone

Tips

Ένα κέικ πρωτότυπο με φρέσκα κεράσια, που τώρα είναι στα καλύτερά τους. Τα κεράσια ξεχειλίζουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C και Κ καθώς επίσης και κάλιο, μαγγάνιο, χαλκό, μαγνήσιο. Ένα ακόμα θρεπτικό δώρο των κερασιών είναι οι φυτικές ίνες που περιέχουν και σε χορταίνουν…
Η φίλη Μαρία φτιάχνει γλυκά απίθανα… άξια να αγαπηθούν και συνήθως είναι εύκολα στην παρασκευή τους

Χρόνος παρασκευής 55 λεπτά / Πολύ εύκολο

Κέικ με κεράσια και τυρί mascarpone

Aπό την Μαρία Τσιχλιά-Σανδήλου, food stylist

Υλικά για ένα κέικ

120 γρ. βούτυρο
30 γρ. ηλιέλαιο
250 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
370 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ μπεκιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κάψουλα βανίλια
250 γρ τυρί mascarpone
300 γρ κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια

Για το γλάσο λεμονιού

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κάψουλα βανίλια
3 κ.σ. χυμό λεμονιού

Τρόπος παρασκευής

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν και τη σόδα.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να «αφρατέψουν».

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τη βανίλια.

Προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι και το τυρί και τέλος τα κεράσια.

Ρίχνουμε τη ζύμη στη φόρμα του κέικ.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 45 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε βυθίζοντας ένα μαχαιράκι και αν είναι καθαρό τότε το βγάζουμε από το φούρνο, διαφορετικά το αφήνουμε λίγο ακόμα.

Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.

Φτιάχνουμε το γλάσο λεμονιού.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.

Περιχύνουμε το κέικ και μετά από 10 λεπτά κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Tags κέικ με κεράσι, κέικ με τυρί μασκαρπόνε, κέικ φρούτου, συνταγή γλάσου, διατροφική αξία κερασιού, πρωινό, snack

Προηγούμενο άρθροΨαρόσουπα με Στήρα
Επόμενο άρθροΚαλαμαροκεφτέδες

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !