Ψαρόσουπα με Στήρα

Tips

Μια ψαρόσουπα ονειρική … Η στήρα είναι ένα πρώτης ποιότητας ψάρι των βράχων, που αρέσει πολύ. Την απολαύσαμε με ροζέ κρασί της Σάμου.

Ο Σόλων Καρατζάς είναι χαρισματικός και εκτός από τις απίθανες γευστικές του δημιουργίες είναι καταπληκτικός στο food pairing με κρασιά της Σάμου, που γράφουν.

Πολύ μας άρεσε…

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Εύκολη

Ψαρόσουπα με στήρα

Από τον Σόλωνα Καρατζά,  Solon wine bar, Πυθαγόρειο Σάμου

Υλικά για 4 άτομα

1 στήρα περίπου 1 ½ κιλό

Μισή κολοκύθα, τριμμένη

2 πατάτες, κομμένες σε κομμάτια

2 καρότα, κομμένα σε φέτες

1 ξερό κρεμμύδι λευκό, κομμένο σε φέτες

2 γρ. στήμονες από κρόκο Κοζάνης

Χυμό από 1 λεμόνι

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Λίγο ανθό αλατιού

Ποικιλία από φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα. Ρίχνουμε νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζουμε.

Ρίχνουμε ανθό αλατιού και τον κρόκο Κοζάνης και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.

Αλατίζουμε το ψάρι και το βράζουμε σε κατσαρόλα με λίγο νερό ίσα να το σκεπάσει.

Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Βγάζουμε το ψάρι μόλις βράσει καλά και το ξεκοκαλίζουμε προσεκτικά αφαιρώντας τα κόκκαλα.

Κρατάμε το ζωμό αφού τον σουρώσουμε, μήπως έχει ξεφύγει κάποιο κόκκαλο και τον αναμειγνύουμε με το ζωμό και την κρέμα λαχανικών.

Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σούπα.

Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο.

Στο κέντρο βάζουμε το ψάρι, ρίχνουμε και το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, φρεσκοτριμμένα πιπέρια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο εκλεκτής ποιότητας.

Mε ένα κουταλάκι περιχύνουμε τα χείλη του πιάτου με ζωμό από τη σούπα … έτσι για ένα τουίστ…

Προηγούμενο άρθροΡεγγοσαλάτα
Επόμενο άρθροΚέικ με κεράσια και τυρί mascarpone

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !