Ρεγγοσαλάτα

Tips

Μια σαλάτα ανεβαστική, που γίνεται πολύ εύκολα και χαρίζει ξεχωριστή αρμονία στο ούζο σας ή το τσίπουρο. Η ρέγγα πλημμυρίζει από Ω 3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Πραγματικά την απολαύσαμε στο Πυθαγόρειο της ομορφιάς, δίπλα στη θάλασσα με ένα ποτήρι δροσερό κρασί μοσχάτο του ΕΟΣ Σάμου.

Η Αλεξάνδρα είναι χαρισματική και οι γευστικές της δημιουργίες αστεράτες…

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Πολύ εύκολο

Ρεγγοσαλάτα 

Από την Αλεξάνδρα Μαγκλή, εστιατόριο Μermizeli, Πυθαγόρειο Σάμου 

Υλικά για 4 άτομα

2 ρέγγες καπνιστές ολόκληρες

2 κούπες ελαιόλαδο

1 ξερό λευκό κρεμμύδι, κομμένο στα 4

500 γρ. ψωμί μπαγιάτικο,  μόνον την ψίχα

Χυμό από 1 λεμόνι

Τρόπος Παρασκευής

Ψήνουμε τις ρέγγες στο γκριλ για 6-8 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Αφαιρούμε την πέτσα, καθαρίζουμε προσεκτικά τα κόκαλά τους και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Παράλληλα σε ένα μπολ με νερό, μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού μέχρι να μουλιάσει. Το συμπιέζουμε ανάμεσα στις παλάμες μας να φύγει το νερό.

Βάζουμε στο μπλέντερ τις ρέγγες, το κρεμμύδι, το ψωμί, το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.

Σερβίρουμε σε πιάτο περιχύνοντάς τη ρεγγοσαλάτα με ελαιόλαδο και δίπλα βάζουμε κρίταμο τουρσί, κάπαρη και φέτες από κρεμμύδι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !