Κόκκινο πιπέρι, της ευζωίας

Τα μυστικά των Chef

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Πουρές πατάτας σαν αφρός

Η καλή πατάτα, το εκλεκτό βούτυρο ή το ελαιόλαδο και το φρέσκο γάλα κάνουν την διαφορά. Οι πατάτες που ταιριάζουν στον πουρέ είναι οι Νευροκοπίου...

Οι  γλυκοπατάτες  θέλουν τρόπο…

Από τον Kωνσταντίνο Συντάκα, executive chef Οι γλυκοπατάτες είναι υπερτροφή και γίνονται ψητές, βραστές, πουρέ ή ακόμα και γλυκό. Πλένονται πολύ καλά για να φύγουν...

Κάποτε το κόκκινο πιπέρι ήταν πανάκριβο και πρόσβαση σε αυτό είχαν μόνο οι βασιλιάδες και οι ευγενείς. Αποτελούσε μέσο συναλλαγής και αιτία πολύ μακρινών ταξιδιών μέχρι την Ανατολή, μέσα από τους δρόμους του μεταξιού και των μπαχαρικών. Ο Μέγας Αλέξανδρος, ήταν από τους πρώτους που ενθουσιάστηκε με τη γεύση του.

Σήμερα οι ειδικοί λένε ότι εκτός από δυνατή γεύση και άρωμα, που χαρίζει στις γευστικές μας δημιουργίες, προσφέρει πολλά ευεργετικά στοιχεία για την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Το πιπέρι αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α. Το κρυμμένο του μυστικό όμως είναι η  καψαϊκίνη, που είναι μία ουσία με πολύ σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι  βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης,  των τριγλυκεριδίων, μειώνει την πιθανότητα θρομβώσεων.

Το πιπέρι όσο και αν ακούγεται περίεργο, είναι ευεργετικό για τις στομαχικές μικροβιακές διαταραχές, αφού λόγω της αντιμικροβιακής του δράσης καταστρέφει τα παθογόνα μικρόβια.

Το κόκκινο πιπέρι ενεργοποιεί τον εγκέφαλο προκαλώντας έκκριση των ενδορφινών, που δημιουργούν αίσθημα ευφορίας.

Αν θέλουμε να ελαττώσουμε το αλάτι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κόκκινο πιπέρι που δίνει την δική του εξωτική πινελιά στο φαγητό μας.

Για καλύτερη απορρόφηση της βιταμίνης Α, που περιέχεται στο κόκκινο πιπέρι μπορείτε να βάλετε ελαιόλαδο.

Τα μυστικά για τη διατήρηση του κόκκινου πιπεριού

Θα πρέπει να αγοράζουμε μικρές ποσότητες ώστε για να τις καταναλώνουμε πριν χάσουν το άρωμά τους.

Πάντα το πιπέρι μπαίνει λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος ή στο τέλος για καλύτερο άρωμα και γεύση.

Θα πρέπει να φυλάσσεται σε σκούρα γυάλινα βαζάκια και να μην έρχεται σε επαφή με φως και υγρασία.

Όταν μαγειρεύουμε βάζουμε πάντα το πιπέρι σε ένα κουτάλι ή στο χέρι μας και ποτέ δεν το ρίχνουμε από το βαζάκι στην κατσαρόλα γιατί οι υδρατμοί το αλλοιώνουν.

Οι κόκκοι κόκκινου πιπεριού χαρίζουν ωραία γεύση στα σοκολατάκια σας και τις μαρμελάδες ή τσάτνευ.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κεμπάπ Ανατολίτικο

Μια αυθεντική γεύση της φωτιάς, για κάθε γιορτή και ειδικότερα για την Τσικνοπέμπτη που σηματοδοτεί την Αποκριά. Το έθιμο θέλει στα σπίτια να ψήνουν...

Σπιτική ζεστή σοκολάτα

Ένα ρόφημα αγαπησιάρικο για όλες τις ώρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γίνεται πανεύκολα και κυρίως αρέσει πολύ. Αν δεν σας αρέσει η...

Μανταρίνια με σοκολάτα και φουντούκια

Ένα γλυκάκι πειρασμός. Μια μπουκίτσα σοκολάτας με φουντούκια, που δροσίζεται από το χυμό μανταρινιού. Γίνεται πολύ εύκολα, γρήγορα και αρέσει πολύ. Ας μην ξεχνάμε ότι...

Smoothie Alexander

Όλες οι βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά που χαρίζουν δύναμη και ευεξία … σε ένα ποτήρι.  Πράσινο χρώμα της φύσης και αρώματα με εξωτική πινελιά καρύδας...

Αυστριακό Κasnocken

Μια νόστιμη γευστική δημιουργία της βουνίσιας Αυστριακής κουζίνας, χορταστική που διανθίζει τις χειμωνιάτικες ημέρες. Ένα παραδοσιακό πιάτο με αρώματα και γεύση μοναδική. Εμείς σας...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !