Κολοκυθοκεφτέδες  με φέτα

Tips

Γράφουν δυνατά … στη γευστική μας μνήμη

Γευστική δημιουργία συνυφασμένη με το καλοκαίρι και η νοστιμιά της ξεχωριστή. Τους ωραιότερους τους απόλαυσα στη Χώρα της Χίου, εκεί δίπλα στο πηγάδι μέσα σε ένα κτήμα με το αρχοντικό και τους «ξυστούς» τοίχους που έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο το Ελληνικό Κάστρο.  Το τεράστιο μαρμάρινο μάγγανο χάριζε δροσιά σε όλο τον κήπο και ο ήχος του νερού ότι καλύτερο για relax…

Ο αγαπητός μου ταλαντούχος chef Χαράλαμπος Θεοχάρης, μας ετοίμασε τους απίθανους κολοκυθοκεφτέδες που ήταν βιολογικής γεωργίας από το μποστάνι και μας τους σερβίρισε στον κήπο με μια δροσερή σαλάτα γιαουρτιού με μπόλικο δυόσμο φρέσκο και αρωματικό.

Eσείς, αν θέλετε μπορείτε να συνδυάσετε τους κολοκυθοκεφτέδες συνδυάζονται με δροσερό τζατζίκι.

Το μαρμάρινο μάγγανο δίνει το παρόν σε κάθε αρχοντικό της Χίου για να δροσίζει και να αρδεύει τον κήπο….
 Κολοκυθοκεφτέδες μποστανίσιοι με τυράκι φέτα
Από τον Χαράλαμπο Θεοχάρη, executive chef, Χίος
 Υλικά για 4 άτομα                                           

11/2  κιλό  κολοκύθια μετρία

1 φρέσκο αυγό

150 γρ πουρέ πατάτας

1 κ. σ. κορν φλαουρ

2 κρεμμύδια ξερά μέτρια τριμμένα

150 γρ τυρί φέτα τριμμένη

20γρ άνηθος φρέσκος ψιλοκομμένος

40 γρ δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος

15 χιώτικα ντοματάκια δροσερά

 Για το dip

150 γρ. γιαούρτι με ψιλοκομμένο δυόσμο

Τρόπος Παρασκευής

Ξύνουμε τα κολοκύθια στο τρίφτη περιμετρικά μέχρι να φτάσουμε στα σπόρια.

Αλατίζουμε τα κολοκύθια και τα αφήνουμε  για 10 λεπτά.

Αμέσως μετά τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Τα πλάθουμε σε μέτρια  μπαλάκια.

Τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4 λεπτά γυρίζοντάς τα με λαβίδα.

Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.

Τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για δέκα λεπτά.

Σερβίρουμε με δροσερά χιώτικα ντοματάκια και γιαούρτι με δυόσμο ή τζατζίκι δροσερό.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !