Μακαρονάδα Χιώτικη με ντοματάκια, ελιές και τυρί φέτα

Τα μυστικά των Chef

Καλοκαιρινή νοστιμιά

 Δροσερή καλοκαιρινή συνταγή γρήγορη και πολύ νόστιμη. Τη δοκίμασα στη πανέμορφη Χίο από τον φίλο μου Χαράλαμπο Θεοχάρη που είναι γνωστός chef.

Οι χιώτες προτιμούν τα χερίσια μακαρόνια που κυκλοφορούν και στο εμπόριο. Εμείς μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με πένες, ριγγατόνι, κοφτό μακαρονάκι, σπαγγέτι ή λιγκουίνι.

Οι μακαρονάδες πολύ θα την εκτιμήσουν.

Η Χίος είναι το νησί των αρωμάτων, της μαστίχας, της ομορφιάς. Φημίζονται για την κουζίνα τους και τα περίφημα ντοματάκια τους που το καλοκαίρι θα τα βρείτε κρεμασμένα σε πολλά σπίτια για να λιαστούν.

Αξίζει ένας περίπατος στα Μαστιχοχώρια με τα περίφημα σπίτια τους που έχουν ολόκληρες παραστάσεις γεωμετρικές στους εξωτερικούς τοίχους, τα λεγόμενα «ξυστά».

Η Χίος είναι χάρμα όλες τις εποχές του χρόνου…

Πυργί Χίου, τα ξυστά και τα ντοματάκια κρεμασμένα….
Μακαρονάδα Χιώτικη με ντοματάκια και ελιές
Από τον Χαράλαμπο Θεοχάρη, executive chef , Χίος
 Υλικά για 4 άτομα

500 γρ μακαρόνια χερίσια Χιώτικα ή επιλογής σας

2 κ. γλ. ελαιόλαδο

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

200 γρ. τυρί φέτα, σε κομμάτια

 Για τη σάλτσα ντομάτας

100 ml ελαιόλαδο

1 κιλό ντομάτες ώριμες

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό

2 καρότα ξυσμένα στο τρίφτη

6 φύλλα βασιλικού

Μια πρέζα ρίγανη

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

25 ελιές μαύρες ολόκληρες, χωρίς κουκούτσι

15 ντοματάκια, κομμένα στα τέσσερα ή στη μέση

Για το πασπάλισμα

Δυόσμο ψιλοκομμένο ή βασιλικό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος Παρασκευής

Βράζουμε τα μακαρόνια για 15 λεπτά  ή ανάλογα με την ένδειξη της συσκευασίας, σε αλατισμένο νερό.

Αμέσως μετά τα σουρώνουμε.

Παράλληλα  ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και  την ντομάτα.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο όλα τα υλικά μαζί.

Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 -20 λεπτά.

Μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.

Περιχύνουμε τα χερίσια μακαρόνια με την σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !