Κολοκυθοκεφτέδες σαν λουκουμάδες

Tips

Το σίγουρο είναι ότι οι κολοκυθοκεφτέδες αρέσουν σε όλους. Προσωπικά τους έχω συνδυάσει με τον ερχομό του καλοκαιριού που ήδη μας χτυπά την πόρτα.

Η κουζίνα της Ίου είναι πολύ ιδιαίτερη και νόστιμη ίσως το άνυδρο της γης της, τα βοτάνια της και τα απίθανα τυράκια της. Ενθουσιάστηκα με τους κολοκυθοκεφτέδες που ήταν τόσο αέρινοι σαν λουκουμάδες…

Ζήτησα τη συνταγή και με ένα χαμόγελο τη μοιράζομαι μαζί σας.

Κολοκυθοκεφτέδες σαν λουκουμάδες  

Από την απίθανη ταβέρνα Δράκος, Μυλοπότας Ίου

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό κολοκύθια μέτρια τρυφερά, χωρίς σπόρους

1 μεγάλο φλιτζάνι τυριά τριμμένα γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα και φέτα

4 φρέσκα αυγά

1 φλιτζάνι του καφέ νιφάδες βρώμης ή λίγο αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Δυόσμος ψιλοκομμένος ή ρίγανη

Θρούμπι

Τρόπος Παρασκευής

Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας να φύγει η υγρασία.

Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκύθια και τα αλατίζουμε ελαφρά.

Τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τα τυριά, το δυόσμο, το πιπέρι, τα αυγά, τις νιφάδες βρώμης ή το αλεύρι, το θρούμπι και ανακατεύουμε.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο αλεύρι για να έχουμε μια απαλή ζύμη.

Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ή αν είναι υγροί τους ρίχνουμε στο τηγάνι με το κουτάλι.

Τους αλευρώνουμε για να τηγανιστούν καλύτερα.

Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεστάνει καλά.

Ρίχνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και μόλις ροδίσουν από την μια πλευρά, τους γυρίζουμε από την άλλη.

Σε μια πιατέλα απλώνουμε απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες για να φύγει το πολύ ελαιόλαδο.

Τους σερβίρουμε ολόγυρα στην πιατέλα και στη μέση βάζουμε ένα δροσερό τζατζίκι ή κρέμα γιαουρτιού.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !