Κοτόσουπα δυναμωτική …

Τα μυστικά των Chef

Μια γεύση που ζεσταίνει την καρδιά τώρα με τα πρώτα κρύα… Βάλσαμο με άρωμα λεμονιού και σελινόριζας. Νόστιμη με γεύση μοναδική και πολύ ωφέλιμη.

 Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 15 λεπτά / Εύκολη

 Κοτόσουπα δυναμωτική

 Υλικά για 4 άτομα

2 κιλά κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες

1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο στα τέσσερα

1 πράσο, κομμένο στα τρία

Μισή σελινόριζα, μικρού μεγέθου

1κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

Αλάτι

Φρεσκοτριμένο πιπέρι

1 φλιτζάνι κουσκουσάκι ή κριθαράκι ή ρύζι

Για το αυγολέμονο

2 φρέσκα αυγά

Χυμό από 2 λεμόνια

1 κ.γ κορν φλάουρ

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το πράσο και τη σελινόριζα και ρίχνουμε 3 λίτρα νερό.

Αφήνουμε να πάρει βράση και ξαφρίζουμε την επιφάνεια μέχρι να καθαρίσει με τρυπητή κουτάλα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά,  σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 60-90 λεπτά ή λίγο περισσότερο αν πρόκειται για κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής.

Αμέσως μετά βγάζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μία πιατέλα, όπου και το διατηρούμε ζεστό και σκεπασμένο.

Το καθαρίζουμε από τα κόκκαλα και τις πέτσες και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο. Αν θέλουμε το περνάμε και λίγο από το γκριλ για να πάρει λίγο χρώμα για να αρέσει περισσότερο στα παιδιά.

Σουρώνουμε το ζωμό.

Λιώνουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.

Βάζουμε το ζωμό και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε αν θέλουμε τα ζυμαρικά ή το ρύζι να βράσουν για λίγο.

Ρίχνουμε τα λιωμένα λαχανικά, το πιπέρι και αλάτι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά.

Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε το χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ μέχρι να διαλυθεί.

Στο διάλυμα των αυγών ρίχνουμε το λεμόνι συνεχίζοντας το χτύπημα.

Παίρνουμε λίγο ζωμό από τη σούπα και αραιώνουμε το αυγολέμονο χτυπώντας με το σύρμα.

Περιχύνουμε την κοτόσουπα με το αυγολέμονο ανακατεύοντας.

Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την κοτόσουπα για 2 λεπτά  μέχρι να γίνει λίγο πιο πηκτή, ανακατεύοντας.

Σερβίρουμε την κοτόσουπα σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε κομμάτια κοτόπουλο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνταγή : από την Έφη Μαρκοζάνες

Προηγούμενο άρθροMηλόξυδο … για αποτοξίνωση και αντισηψία
Επόμενο άρθροΡοδινή

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !