Ροδινή

Τα μυστικά των Chef

Ένα τυρόψωμο με γεύση μοναδική και εύκολο στην παρασκευή του. Το δοκιμάσαμε στην Κύμη και μας άρεσε πολύ. Είναι το παραδοσιακό τους ψωμάκι που γίνεται σε διάφορα σχήματα μέσα σε φόρμες. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και μια φρεσκοτριμμένη ποικιλία πιπεριών όλων των χρωμάτων για μια πινελιά ακόμα πιο γευστική

Xρόνος παρασκευής 20 λεπτά Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 15 λεπτά / Εύκολη

Ροδινή

Υλικά για 6-8 άτομα

1 ποτήρι ελαιόλαδο εκλεκτό

1 ποτήρι γάλα φρέσκο

1 ποτήρι νερό εμφιαλωμένο

1 αυγό

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

600 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ

1 πακετάκι αλεύρι “που φουσκώνει μόνο του”

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, το νερό, το αυγό, το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε δυνατά με το σύρμα.

Βάζουμε το γάντζο και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη, που να ξεκολλά από τα χέρια μας.

Σπάμε με ένα πιρούνι τη φέτα και τη ρίχνουμε στη ζύμη.

Ανακατεύουμε λίγο ακόμα ελαφρά.

Με το πινέλο περνάμε με ελαιόλαδο το ταψί και βάζουμε τη ζύμη ανοίγοντάς την με τα δάκτυλά μας, μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο τη ροδινή και την αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε σε κομμάτια.

Συνταγή: Από την Ζαχαρούλα Λιάπη, περίφημη μαγείρισσα Κύμη

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !