Κουκουνάρι … ο ξηρός καρπός του έρωτα

Tips

Το κουκουνάρι είναι ένας ξηρός καρπός πολύ θρεπτικός.

Στην Αρχαία Ελλάδα αλλά και στη Ρώμη θεωρούσαν ότι το κουκουνάρι έφερνε καλοτυχία και έτσι καθιερώθηκε να βάζουν οπωσδήποτε κουκουνάρι στα φαγητά ή το κρασί της Πρωτοχρονιάς. Καθόλου τυχαίο που συνηθίζουμε μέχρι σήμερα να βάζουμε κουκουνάρι στη γέμιση της πρωτοχρονιάτικης γαλοπούλας.

Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα συνήθιζαν να σερβίρουν ένα είδος μπισκότου, με κουκουνάρι και μέλι που είχε σαν κύριο στόχο την ενίσχυση του ερωτισμού…

Από μελέτες διαφόρων πανεπιστημίων και οργανισμών προκύπτει ότι το κουκουνάρι είναι ένας ξηρός καρπός με εξαιρετικά θρεπτικές ιδιότητες αφού εμπεριέχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες,  απαραίτητες για την ενδυνάμωση του οργανισμού μας. Επίσης το κουκουνάρι είναι πλούσιο σε Ω3 λιπαρά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το ασβέστιο και ο ψευδάργυρος.

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το πινολενικό, ένα λιπαρό οξύ που βρίσκεται  σε ορισμένα είδη κουκουναριών, έχει το δικό του θετικό ρόλο στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Να θυμίσουμε ότι σε ότι αφορά τις θερμίδες 10 γρ. κουκουνάρι μας δίνουν 57 θερμίδες.

Αξίζει λοιπόν να εντάξουμε το κουκουνάρι στη διατροφή μας και αν το δοκιμάσουμε σε πράσινες σαλάτες θα μας αρέσει πολύ όπως και σε κάποια γλυκά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !