Κουκουνάρι … ο ξηρός καρπός του έρωτα

Τα μυστικά των Chef

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Πουρές πατάτας σαν αφρός

Η καλή πατάτα, το εκλεκτό βούτυρο ή το ελαιόλαδο και το φρέσκο γάλα κάνουν την διαφορά. Οι πατάτες που ταιριάζουν στον πουρέ είναι οι Νευροκοπίου...

Οι  γλυκοπατάτες  θέλουν τρόπο…

Από τον Kωνσταντίνο Συντάκα, executive chef Οι γλυκοπατάτες είναι υπερτροφή και γίνονται ψητές, βραστές, πουρέ ή ακόμα και γλυκό. Πλένονται πολύ καλά για να φύγουν...

Το κουκουνάρι είναι ένας ξηρός καρπός πολύ θρεπτικός.

Στην Αρχαία Ελλάδα αλλά και στη Ρώμη θεωρούσαν ότι το κουκουνάρι έφερνε καλοτυχία και έτσι καθιερώθηκε να βάζουν οπωσδήποτε κουκουνάρι στα φαγητά ή το κρασί της Πρωτοχρονιάς. Καθόλου τυχαίο που συνηθίζουμε μέχρι σήμερα να βάζουμε κουκουνάρι στη γέμιση της πρωτοχρονιάτικης γαλοπούλας.

Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα συνήθιζαν να σερβίρουν ένα είδος μπισκότου, με κουκουνάρι και μέλι που είχε σαν κύριο στόχο την ενίσχυση του ερωτισμού…

Από μελέτες διαφόρων πανεπιστημίων και οργανισμών προκύπτει ότι το κουκουνάρι είναι ένας ξηρός καρπός με εξαιρετικά θρεπτικές ιδιότητες αφού εμπεριέχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες,  απαραίτητες για την ενδυνάμωση του οργανισμού μας. Επίσης το κουκουνάρι είναι πλούσιο σε Ω3 λιπαρά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το ασβέστιο και ο ψευδάργυρος.

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το πινολενικό, ένα λιπαρό οξύ που βρίσκεται  σε ορισμένα είδη κουκουναριών, έχει το δικό του θετικό ρόλο στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Να θυμίσουμε ότι σε ότι αφορά τις θερμίδες 10 γρ. κουκουνάρι μας δίνουν 57 θερμίδες.

Αξίζει λοιπόν να εντάξουμε το κουκουνάρι στη διατροφή μας και αν το δοκιμάσουμε σε πράσινες σαλάτες θα μας αρέσει πολύ όπως και σε κάποια γλυκά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κεμπάπ Ανατολίτικο

Μια αυθεντική γεύση της φωτιάς, για κάθε γιορτή και ειδικότερα για την Τσικνοπέμπτη που σηματοδοτεί την Αποκριά. Το έθιμο θέλει στα σπίτια να ψήνουν...

Σπιτική ζεστή σοκολάτα

Ένα ρόφημα αγαπησιάρικο για όλες τις ώρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γίνεται πανεύκολα και κυρίως αρέσει πολύ. Αν δεν σας αρέσει η...

Μανταρίνια με σοκολάτα και φουντούκια

Ένα γλυκάκι πειρασμός. Μια μπουκίτσα σοκολάτας με φουντούκια, που δροσίζεται από το χυμό μανταρινιού. Γίνεται πολύ εύκολα, γρήγορα και αρέσει πολύ. Ας μην ξεχνάμε ότι...

Smoothie Alexander

Όλες οι βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά που χαρίζουν δύναμη και ευεξία … σε ένα ποτήρι.  Πράσινο χρώμα της φύσης και αρώματα με εξωτική πινελιά καρύδας...

Αυστριακό Κasnocken

Μια νόστιμη γευστική δημιουργία της βουνίσιας Αυστριακής κουζίνας, χορταστική που διανθίζει τις χειμωνιάτικες ημέρες. Ένα παραδοσιακό πιάτο με αρώματα και γεύση μοναδική. Εμείς σας...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !