Κουκουνάρι … ο ξηρός καρπός του έρωτα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το κουκουνάρι είναι ένας ξηρός καρπός πολύ θρεπτικός.

Στην Αρχαία Ελλάδα αλλά και στη Ρώμη θεωρούσαν ότι το κουκουνάρι έφερνε καλοτυχία και έτσι καθιερώθηκε να βάζουν οπωσδήποτε κουκουνάρι στα φαγητά ή το κρασί της Πρωτοχρονιάς. Καθόλου τυχαίο που συνηθίζουμε μέχρι σήμερα να βάζουμε κουκουνάρι στη γέμιση της πρωτοχρονιάτικης γαλοπούλας.

Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα συνήθιζαν να σερβίρουν ένα είδος μπισκότου, με κουκουνάρι και μέλι που είχε σαν κύριο στόχο την ενίσχυση του ερωτισμού…

Από μελέτες διαφόρων πανεπιστημίων και οργανισμών προκύπτει ότι το κουκουνάρι είναι ένας ξηρός καρπός με εξαιρετικά θρεπτικές ιδιότητες αφού εμπεριέχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες,  απαραίτητες για την ενδυνάμωση του οργανισμού μας. Επίσης το κουκουνάρι είναι πλούσιο σε Ω3 λιπαρά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το ασβέστιο και ο ψευδάργυρος.

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το πινολενικό, ένα λιπαρό οξύ που βρίσκεται  σε ορισμένα είδη κουκουναριών, έχει το δικό του θετικό ρόλο στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Να θυμίσουμε ότι σε ότι αφορά τις θερμίδες 10 γρ. κουκουνάρι μας δίνουν 57 θερμίδες.

Αξίζει λοιπόν να εντάξουμε το κουκουνάρι στη διατροφή μας και αν το δοκιμάσουμε σε πράσινες σαλάτες θα μας αρέσει πολύ όπως και σε κάποια γλυκά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Η ομορφιά ξεκινά από μέσα μας: Ποιες τροφές σε ομορφαίνουν

Καλή διατροφή, τακτική άσκηση και ένας τρόπος ζωής χωρίς καταχρήσεις και υπέρμετρο άγχος, είναι όσα μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου προκειμένου να νιώθεις...

Το κυπριακό χαλούμι έγινε ΠΟΠ

Μετά από μία δεκαετία προσπαθειών το χαλούμι, το πλέον αντιπροσωπευτικό παραδοσιακό τυρί της Κύπρου, έγινε και επίσημα Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Μετά την πρόσφατη...

Μωσαϊκό σοκολάτας

Το πιο εύκολο και αγαπημένο γλυκό ψυγείου, που ξυπνά παιδικές γευστικές αναμνήσεις. Γίνεται γρήγορα και η επικάλυψη  σοκολάτας με κουβερτούρα είναι φανταστική… Μπορείτε να...

Όχι πια σκούρα χρώματα, πες ναι στο mix & match

Μήπως το ροζ, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το λαχανί, το τιρκουάζ και το λευκό είναι τα νέα μαύρα; Μήπως ήρθε η ώρα για χρωματικούς...

Κάνε το σπίτι σου πολύχρωμο! Ποια φυτά μυρίζουν άνοιξη

Άνοιξη! Ίσως η πιο αγαπημένη εποχή όλων. Η φύση ξαναγεννιέται, αρώματα και χρώματα λουλουδιών πλημμυρίζουν αυλές, κήπους, βεράντες, ακόμα και τους δρόμους. Η θερμοκρασία...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !