Κουκουνάρι … ο ξηρός καρπός του έρωτα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το κουκουνάρι είναι ένας ξηρός καρπός πολύ θρεπτικός.

Στην Αρχαία Ελλάδα αλλά και στη Ρώμη θεωρούσαν ότι το κουκουνάρι έφερνε καλοτυχία και έτσι καθιερώθηκε να βάζουν οπωσδήποτε κουκουνάρι στα φαγητά ή το κρασί της Πρωτοχρονιάς. Καθόλου τυχαίο που συνηθίζουμε μέχρι σήμερα να βάζουμε κουκουνάρι στη γέμιση της πρωτοχρονιάτικης γαλοπούλας.

Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα συνήθιζαν να σερβίρουν ένα είδος μπισκότου, με κουκουνάρι και μέλι που είχε σαν κύριο στόχο την ενίσχυση του ερωτισμού…

Από μελέτες διαφόρων πανεπιστημίων και οργανισμών προκύπτει ότι το κουκουνάρι είναι ένας ξηρός καρπός με εξαιρετικά θρεπτικές ιδιότητες αφού εμπεριέχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες,  απαραίτητες για την ενδυνάμωση του οργανισμού μας. Επίσης το κουκουνάρι είναι πλούσιο σε Ω3 λιπαρά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το ασβέστιο και ο ψευδάργυρος.

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το πινολενικό, ένα λιπαρό οξύ που βρίσκεται  σε ορισμένα είδη κουκουναριών, έχει το δικό του θετικό ρόλο στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Να θυμίσουμε ότι σε ότι αφορά τις θερμίδες 10 γρ. κουκουνάρι μας δίνουν 57 θερμίδες.

Αξίζει λοιπόν να εντάξουμε το κουκουνάρι στη διατροφή μας και αν το δοκιμάσουμε σε πράσινες σαλάτες θα μας αρέσει πολύ όπως και σε κάποια γλυκά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ποπιέτες καπνιστού σολομού με κρέμα μυρωδικών, φύλλα βαλεριάνας και τραγανά flakes ψωμιού

Μια απίθανη γευστική δημιουργία από έναν πολυβραβευμένο chef για να μοιραστείτε με τον αγαπημένο σας ή με φίλους, πανεύκολη και νόστιμη. Ένα πιάτο που...

Ποιες είναι οι φυσικές αφροδισιακές τροφές για να διανθίσουμε τη διατροφή μας;

Εμείς ανατρέξαμε «στις γραφές» και τις μελέτες … προκειμένου να σας παρουσιάσουμε φυσικά αφροδισιακά για να τα εντάξετε στη διατροφή σας και να δώσετε...

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Μια πανεύκολη πίτα που γίνεται σε χρόνο DT… χωρίς φύλλο και πλημμυρίζει νοστιμιά. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τυρί φέτα, όμως μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένα τυράκια που...

Αρμονική ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή…

Ναι αλλά πώς, δεν είναι καθόλου εύκολο… Υπάρχουν όμως τρόποι έστω να προσεγγίσετε αυτή την ισορροπία. Πολλές φορές αφοσιωνόμαστε στην επαγγελματική ζωή, αμελώντας την...

Σταφύλι… της αντιγήρανσης και της ομορφιάς

Τα σταφύλια τον Σεπτέμβριο είναι στα καλύτερά τους. Φρέσκα, νόστιμα και κυρίως θρεπτικά. Κάθε ρώγα κρύβει το μυστικό της αντιγήρανσης, της λάμψης, της ομορφιάς....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !