Κουρκουτό

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια πανεύκολη αλευροτυρόπιτα, αυθεντική και  νόστιμη.

Καμωμένη με «ταπεινά» υλικά μιας κουζίνας povera, που μεγάλωσε γενιές στην Ελλάδα και την Ιταλία και επανήλθε δυναμικά.

Την δοκίμασα ζεστή και μοσχομυριστή στην πανέμορφη Λίμνη της Εύβοιας, κατά την έρευνά μου, για το βιβλίο του Επιμελητηρίου Εύβοιας, «Γαστρονομικός Χάρτης Εύβοιας και Σκύρου».

Το μυστικό της επιτυχίας είναι να ζεστάνουμε καλά στο φούρνο το ταψί πριν βάλουμε το χυλό.

Η προετοιμασία της πίτας διαρκεί μόνον 15 λεπτά και το ψήσιμο 1 ώρα.

Κουρκουτό

Από την Ιωάννα Aνυφιώτη, εστιατόριο «Στους 7 ανέμους» Λίμνη, Εύβοιας

Υλικά για 1 ταψί μέτριο διαμέτρου 30 cm

500 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ

1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο εκλεκτό

7 μεγάλα αυγά

1 ποτήρι κρασιού γάλα φρέσκο

1 ποτήρι νερού και λίγο ακόμα αλεύρι σίτου, για όλες τις χρήσεις

1 ποτήρι νερό εμφιαλωμένο

Μισό κ.γ. αλάτι θαλασσινό

Μισό κ.γ. φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για το πασπάλισμα

Μαυροκούκι

Σουσάμι

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα ελαφρά

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, αφού το κοσκινίσουμε.

Ρίχνουμε το νερό και με το ανακατεύουμε καλά με την μαρίζ να διαλυθεί.

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά στο μείγμα.

«Σπάμε» το τυρί με ένα πιρούνι και το ρίχνουμε στο χυλό.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Λαδώνουμε το ταψί και το βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο να ζεσταθεί.

Βγάζουμε το ζεστό ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε το χυλό φροντίζοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα.

Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και το σουσάμι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 1 ώρα.

Βγάζουμε από το φούρνο το κουρκουτό και αφήνουμε να κρυώσει χωρίς να το σκεπάσουμε.

Κόβουμε σε κομμάτια στο σχήμα που θέλουμε και σερβίρουμε.

κουρκουτό, εύκολη τυρόπιτα, φέτα, αυγά, αλεύρι, αλευρόπιτα, σνακ, πρωινό

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Γαρίδες σαγανάκι

Ένας απίθανος μεζές για ούζο ή κρασί. Μοσχομυρίζει θάλασσα και γίνεται σε χρόνο dt. Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιούμε έτοιμη σάλτσα και το τυράκι που...

Muffins αμυγδάλου με μαύρη σοκολάτα και πορτοκάλι

Πανεύκολα muffins για το πρωινό αλλά και για σνακ όλες τις ώρες της ημέρας. Αρέσουν πολύ και είναι από τις συνταγές, που μπορείτε να...

Παντζάρια … τα πολύτιμα λαχανικά

Μια υπερτροφή για τον οργανισμό μας, που πρέπει άμεσα να την εντάξουμε στη διατροφή μας. Τα 100 γραμμάρια δίνουν 43 θερμίδες. Ο χυμός παντζαριού βελτιώνει...

9 + 1 τρόποι για να περάσουν όμορφα τα παιδιά σας στο σπίτι

Τα σχολεία είναι κλειστά πολύ καιρό λόγω των ειδικών συνθηκών coronavirus. Έτσι τα παιδιά είναι περιορισμένα στο σπίτι και γρήγορα βαριούνται. Εμείς λοιπόν σας προτείνουμε...

Tυροκαυτερή  με κόκκινες πιπεριές

Μια σαλάτα υπερτροφή με κόκκινες πιπεριές που είναι υψηλής διατροφικής αξίας, γιαούρτι και τυρί φέτα. Μια νόστιμη σαλάτα που πλημμυρίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Ευωδιαστή, με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !