Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα μυστικά των Chef

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε άριστη κατάσταση και να μην υποστούν εγκαύματα από τον πάγο και αλλοιωθεί η γεύση και η υφή.

Με μαρκαδόρο πάντοτε γράφουμε την ημερομηνία πάνω στη συσκευασία,  πριν τα βάλουμε στην κατάψυξη ώστε να ελέγχουμε.

Ο chef μας Κωνσταντίνος Συντάκας μας δίνει τη διάρκεια για κάθε είδος και κοπή.

  1. Το ολόκληρο κοτόπουλο 1 χρόνο
  2. Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες 9 μήνες
  3. Σολομός σε φέτες 3 μήνες
  4. Βακαλάος, σφυρίδα, ροφός σε φέτες 6 μήνες
  5. Κιμάς κάθε είδους κρέατος 3 μήνες
  6. Χοιρινές μπριζόλες ή παϊδάκια 6 μήνες
  7. Φιλέτα και μπριζόλες μοσχαρίσιες 6 μήνες
  8. Μοσχάρι ψητό 6 μήνες
  9. Ζυμωτό ψωμί 1 μήνα
  10. Σούπες 2 μήνες
  11. Φαγητά ταψιού σε πυρέξ ή ειδικό σκεύος 2 μήνες
Προηγούμενο άρθροΚουρκουτό
Επόμενο άρθροΣουφλέ τυριών με μανιτάρια

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !