Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε άριστη κατάσταση και να μην υποστούν εγκαύματα από τον πάγο και αλλοιωθεί η γεύση και η υφή.
Με μαρκαδόρο πάντοτε γράφουμε την ημερομηνία πάνω στη συσκευασία, πριν τα βάλουμε στην κατάψυξη ώστε να ελέγχουμε.
Ο chef μας Κωνσταντίνος Συντάκας μας δίνει τη διάρκεια για κάθε είδος και κοπή.
- Το ολόκληρο κοτόπουλο 1 χρόνο
- Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες 9 μήνες
- Σολομός σε φέτες 3 μήνες
- Βακαλάος, σφυρίδα, ροφός σε φέτες 6 μήνες
- Κιμάς κάθε είδους κρέατος 3 μήνες
- Χοιρινές μπριζόλες ή παϊδάκια 6 μήνες
- Φιλέτα και μπριζόλες μοσχαρίσιες 6 μήνες
- Μοσχάρι ψητό 6 μήνες
- Ζυμωτό ψωμί 1 μήνα
- Σούπες 2 μήνες
- Φαγητά ταψιού σε πυρέξ ή ειδικό σκεύος 2 μήνες