Κρέας έργο τέχνης… για το γιορτινό σας τραπέζι

Tips

Η τέχνη του κρέατος μεγαλουργεί … και εσείς θα αφήσετε τους προσκεκλημένους σας με το στόμα ανοικτό.

Αρκετά πλέον κρεοπωλεία θα πρέπει να ονομαστούν κρεοτεχνεία γιατί πραγματικά οι άνθρωποι ζωγραφίζουν… Εντυπωσιακές είναι οι δημιουργίες τους και οι ειδικές κοπές που αναδεικνύουν όλα τα μέρη του κρέατος.

Μάλιστα σε πρόσφατη έκθεση για τις καινοτομίες στη διατροφή παρουσίασαν τα μέλη της Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών τις δημιουργίες τους, που μπορούμε να προμηθευτούμε από το κρεοπωλείο. Εμείς δεν έχουμε παρά να το ψήσουμε στο  φούρνο μας σε θερμοκρασία που θα μας υποδείξουν. Το σερβίρουμε έτοιμο με τα μπαχαρικά, τα τυριά και τις σάλτσες του. Όλα super και οι προσκεκλημένοι μας θα ξετρελαθούν.

Οι γευστικές αυτές δημιουργίες έχουν νοστιμιά, άρωμα, χρώμα και κερδίζουν τις εντυπώσεις. Ο Πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών ο κ. Γιάννης Χατζηγεωργίου μας είπε ότι οι κριτικές από την αγορά είναι πολύ ενθαρρυντικές και ήδη έχουν προσκληθεί και έχουν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς διεθνείς που διακρίνονται.

Πάντως τώρα που θα προμηθευτείτε το κρέας για τα δικά σας reveillon είναι καλό να κάνετε μια έρευνα, να ενημερωθείτε για τις κοπές και κυρίως ρωτήστε πιο κομμάτι κρέατος δίνει τα καλύτερά του στη γευστική δημιουργία, που εσείς θέλετε να παρουσιάσετε. Δεν είναι όλα τα μέρη του κρέατος για όλα…

Εμείς κάναμε μια βόλτα σε κρεοπωλεία και εντυπωσιαστήκαμε με τις προτάσεις και σας τις παρουσιάζουμε.

Το σίγουρο είναι ότι οι καλεσμένοι σας θα ψάχνουν να βρουν πού έχετε κρύψει τον chef που τα ετοίμασε… κανείς δεν θα σκεφτεί ότι είναι με το δικό σας ψήσιμο και φινίρισμα.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !