Kριθαρότο με φινόκιο και μυρώνια

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Γεύση αρωματική της άνοιξης και της φύσης. Γίνεται τόσο εύκολα και έχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Το φινόκιο και τα μυρώνια χαρίζουν στο ταπεινό κριθαρότο γεύση ξεχωριστή. Οι φίλοι μας οι vegan και vegetarian σίγουρα θα το υιοθετήσουν στη διατροφή τους.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά / Εύκολο

Kριθαρότο με φινόκιο και μυρώνια

Από την Άννα Κουστένη, «Αρχοντικό Δεληγιάννη», Δημητσάνα

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. κριθαράκι χονδρό

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

1 ποτήρι κρασί λευκό, μοσχοφίλερο ή ασύρτικο

2 ματσάκια μυρώνια

1 πράσο ψιλοκομμένο

Μισό φινόκιο ψιλοκομμένο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε καλά τα μυρώνια και τα κόβουμε με το χέρι μας.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, το πράσο, το φινόκιο, τα μυρώνια.

Ρίχνουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε για 2 λεπτά το σοτάρισμα.

«Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το ζωμό λίγο λίγο και συμπληρώνουμε κάθε φορά που το απορροφάται μέχρι να μισοβράσει.

Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε το κριθαρότο  σε ένα πυρέξ  ρίχνοντας  μέσα  τα υγρά  που έχουν  περισσέψει.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του.

Μόλις ροδοκοκκινίσει κλείνουμε το φούρνο και το αφήνουμε 5 λεπτά να αναδυθούν τα αρώματα.

Σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !