Kριθαρότο με φινόκιο και μυρώνια

Tips

Γεύση αρωματική της άνοιξης και της φύσης. Γίνεται τόσο εύκολα και έχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Το φινόκιο και τα μυρώνια χαρίζουν στο ταπεινό κριθαρότο γεύση ξεχωριστή. Οι φίλοι μας οι vegan και vegetarian σίγουρα θα το υιοθετήσουν στη διατροφή τους.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά / Εύκολο

Kριθαρότο με φινόκιο και μυρώνια

Από την Άννα Κουστένη, «Αρχοντικό Δεληγιάννη», Δημητσάνα

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. κριθαράκι χονδρό

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

1 ποτήρι κρασί λευκό, μοσχοφίλερο ή ασύρτικο

2 ματσάκια μυρώνια

1 πράσο ψιλοκομμένο

Μισό φινόκιο ψιλοκομμένο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε καλά τα μυρώνια και τα κόβουμε με το χέρι μας.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, το πράσο, το φινόκιο, τα μυρώνια.

Ρίχνουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε για 2 λεπτά το σοτάρισμα.

«Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το ζωμό λίγο λίγο και συμπληρώνουμε κάθε φορά που το απορροφάται μέχρι να μισοβράσει.

Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε το κριθαρότο  σε ένα πυρέξ  ρίχνοντας  μέσα  τα υγρά  που έχουν  περισσέψει.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του.

Μόλις ροδοκοκκινίσει κλείνουμε το φούρνο και το αφήνουμε 5 λεπτά να αναδυθούν τα αρώματα.

Σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !