Κροκέτες με κολοκυθοανθούς

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια νοστιμιά για να συντροφεύσει το τσίπουρο ή το κρασί. Σαν ορεκτικό είναι απίθανο και με μια πλούσια πράσινη σαλάτα στο πλάι αποτελεί ολοκληρωμένο γεύμα.

Μην ξεχνάτε ότι το φθινόπωρο είναι ο μήνας της κολοκυθιάς και οι ανθοί της είναι ό,τι πεις… Αλλά και το καλοκαίρι μπορεί να είναι μικρότερα τα ανθάκια της κολοκυθιάς αλλά είναι εξίσου νόστιμα…

 Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Πολύ εύκολη

 Κροκέτες με κολοκυθοανθούς

 Υλικά για 4 άτομα

20 κολοκυθοανθούς

3 αυγά, χτυπημένα

100 γρ. τυρί φέτα

120 γρ τυρί γραβιέρα ή κασέρι , τριμμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τηγάνισμα

Ηλιέλαιο

Τρόπος Παρασκευής

 Πλένουμε τους κολοκυθοανθούς.

Τους κόβουμε με ψαλίδι σε μικρά κομματάκια και τους βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα, το τριμμένο τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια σχηματίζουμε μπαλάκια.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο και όταν «κάψει» τότε βάζουμε προσεκτικά τις κροκέτες και τις τηγανίζουμε, για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Βγάζουμε τις κροκέτες με τρυπητή κουτάλα και τις αραδιάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε με κρέμα γιαουρτιού και αρωματικά ή τζατζίκι …

Συνταγή: από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, «Το μαγαζί του χωριού» Διχώρι, Βαρδουσίων

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ποια είναι τα φρούτα που χαρίζουν λίγες θερμίδες και πολλά αντιοξειδωτικά;

Εμείς σας αποκαλύπτουμε τα φρούτα που είναι νόστιμα, χαρίζουν ομορφιά και πολλά οφέλη για τον οργανισμό και μας δίνουν τις χαμηλότερες θερμίδες. Γεμίζουμε λοιπόν το...

Λαχταριστή Κοτόπιτα με τυράκια και μανιτάρια

H Ρούμελη φημίζεται για τις πίτες της και αυτή η κοτόπιτα που δοκίμασα στη Ναύπακτο, ήταν τόσο λαχταριστή που με κέρδισε. Γίνεται εύκολα και είναι...

Τί να κάνω αν με κόψει το παπούτσι;

Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από το να σε κόψει το παπούτσι ενώ βρίσκεσαι κάπου όπου δεν υπάρχει πρόσβαση ούτε σε εναλλακτικό ζευγάρι, ούτε...

Πώς να φτιάξω σπιτικό scrub σώματος

Η απολέπιση του σώματος βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, τονώνει τη μικροκυκλοφορία του αίματος ενώ το προετοιμάζει για να απορροφήσει πιο αποτελεσματικά τα...

Πώς να ετοιμάσω το γάλα του μωρού τη νύχτα χωρίς να σηκωθώ από το κρεβάτι;

Αν θηλάζεις τα πράγματα είναι απλά. Όπου και αν βρίσκεσαι παίρνεις αγκαλιά το μωράκι σου και το ταΐζεις από το στήθος σου. Αν όμως...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !