Κροκέτες με κολοκυθοανθούς

Τα μυστικά των Chef

Μια νοστιμιά για να συντροφεύσει το τσίπουρο ή το κρασί. Σαν ορεκτικό είναι απίθανο και με μια πλούσια πράσινη σαλάτα στο πλάι αποτελεί ολοκληρωμένο γεύμα.

Μην ξεχνάτε ότι το φθινόπωρο είναι ο μήνας της κολοκυθιάς και οι ανθοί της είναι ό,τι πεις… Αλλά και το καλοκαίρι μπορεί να είναι μικρότερα τα ανθάκια της κολοκυθιάς αλλά είναι εξίσου νόστιμα…

 Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Πολύ εύκολη

 Κροκέτες με κολοκυθοανθούς

 Υλικά για 4 άτομα

20 κολοκυθοανθούς

3 αυγά, χτυπημένα

100 γρ. τυρί φέτα

120 γρ τυρί γραβιέρα ή κασέρι , τριμμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τηγάνισμα

Ηλιέλαιο

Τρόπος Παρασκευής

 Πλένουμε τους κολοκυθοανθούς.

Τους κόβουμε με ψαλίδι σε μικρά κομματάκια και τους βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα, το τριμμένο τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια σχηματίζουμε μπαλάκια.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο και όταν «κάψει» τότε βάζουμε προσεκτικά τις κροκέτες και τις τηγανίζουμε, για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Βγάζουμε τις κροκέτες με τρυπητή κουτάλα και τις αραδιάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε με κρέμα γιαουρτιού και αρωματικά ή τζατζίκι …

Συνταγή: από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, «Το μαγαζί του χωριού» Διχώρι, Βαρδουσίων

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !