Λαχταριστή ψαρόσουπα

Tips

Ένα φαγάκι βάλσαμο, μια γευστική δημιουργία όλων των εποχών. Είναι θρεπτική και γίνεται γρήγορα. Μια από τις πιο ωραίες συνταγές μοιραζόμαστε μαζί σας, γιατί μας άρεσε πολύ.  Άρωμα θαλασσινό που διανθίζεται από ούζο…. που γίνεται γρήγορα και είναι τόσο λαχταριστή!

Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Εύκολη

Λαχταριστή ψαρόσουπα

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό φρέσκο μπακαλιάρο ή σκορπίνα, καθαρισμένα

6 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα

4 μεγάλα καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια

2 κολοκυθάκια κομμένα στη μέση

2 κλωνάρια σέλινο κομμένα σε 3-4 κομμάτια

1 νεροπότηρο ελαιόλαδο

1½ ποτήρι κρασιού φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι

1 σφηνάκι ούζο

2 κ.σ. αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε και πλένουμε προσεκτικά το ψάρι με αλατισμένο νερό. Το βάζουμε σε κατσαρόλα, το καλύπτουμε με νερό και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά  για περίπου 20 λεπτά. Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και σουρώνουμε τον ζωμό.

Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα καρότα, τα κολοκυθάκια και το σέλινο, τα καλύπτουμε με νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και προσθέτουμε στον ζωμό τους εκείνον του ψαριού. Επαναφέρουμε και λίγα από τα βρασμένα λαχανικά, για να δώσουμε περισσότερη γεύση, και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το μείγμα των ζωμών για 15 λεπτά.

Ρίχνουμε σε μπολ μια κουτάλα από τον ζωμό, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε με ράβδομπλέντερ μέχρι έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα.

Την αδειάζουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τη σούπα, με το ψάρι και τα βραστά λαχανικά δίπλα, σε ξεχωριστό πιάτο, συνοδευόμενα από λαδολέμονο.

Μικρά μυστικά

Ο μπακαλιάρος και η σκορπίνα ενδείκνυνται για ψαρόσουπα, όπως και τα ψάρια των βράχων (σφυρίδα, ροφός, στείρα). Το μυστικό των ψαράδων για να χυλώσει η ψαρόσουπα είναι μια γόπα και ένα σαφρίδι ανάμεσα στα άλλα ψάρια.

Συνταγή : Από την Βαρβάρα Κουτσού, μαγείρισσα, ταβέρνα «Τα 5 αδέλφια» Λουτράκι

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !