Λάθη που προσθέτουν λίπος στην κοιλιά…

Tips

Αν θέλετε να αποφύγετε τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς δεν πρέπει μόνον να προσέχετε τη διατροφή σας, αλλά θα πρέπει να ασκείστε καθημερινά σχεδόν. Κάποιες φορές συμβαίνει παρά την προσπάθειά σας, να μην έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Εμείς ερευνήσαμε και σηματοδοτούμε τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε… για να είστε πάντα fit και να μην έχετε λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

Ποια είναι τα συχνά λάθη που πρέπει να αποφύγουμε;

Μην παραλείπετε γεύματα

Στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος συχνά παραλείπουμε γεύματα, θεωρώντας ότι κάνουμε ένα βήμα παραπάνω για να χάσουμε γρηγορότερα οτιδήποτε περιττό. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος γιατί το σίγουρο είναι ότι θα συμβεί το αντίθετο.

Να θυμάστε ότι παραλείποντας ένα γεύμα πεινάμε περισσότερο και αντί να φάμε ένα μικρό γεύμα και ισορροπημένο τρώμε ότι βρούμε μπροστά μας με περισσότερες θερμίδες και λιγότερα θρεπτικά στοιχεία.

Για να αποφύγετε αυτό υιοθετείστε την καλή συνήθεια να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Όχι πολλές σαλάτες … 

Στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος τρώμε πολλές σαλάτες γιατί έχουν λίγες ή καθόλου θερμίδες και πιστεύουμε ότι έτσι θα χάσουμε βάρος και την κοιλιά, που μας απασχολεί. Ένα ακόμα λάθος αφού η σαλάτα προκαλεί αεροφαγία.

Το φούσκωμα πρήζει και την κοιλιά σας και πολλοί μπορούν να νιώσουν ακόμα και πόνο από την υπερβολική κατανάλωση σαλάτας.

Κυρίως πρέπει να αποφεύγουμε μεγάλη ποσότητα από λάχανο, κρεμμύδια, αγκινάρες, όσπρια, σελινόριζα,  που παράγουν αέρια στο πεπτικό σύστημα.

Όχι σούπες το βράδυ

Τα τελευταία χρόνια σίγουρα θα έχετε ακούσει για την λαχανόσουπα, που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για να χάσετε βάρος γρήγορα, και εννοείται να τα ξαναπάρετε πολύ γρήγορα, ίσως και λίγα ακόμα.

Μην παρασυρθείτε λοιπόν γιατί η σούπα, που καταναλώνεται το βράδυ, συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών, που συσσωρεύονται στους ιστούς μας και προκαλούν διόγκωση, δηλαδή οίδημα.

Το οίδημα δημιουργείται σε διάφορά σημεία του σώματός μας στους αστραγάλους, στα γόνατα, στα χέρια, αλλά και στην κοιλιά.

Προσοχή λοιπόν …

Όχι στους έτοιμους χυμούς

Τα smoothies είναι τάση … και ενώ υπάρχει η εντύπωση ότι πρόκειται για κάτι πολύ θρεπτικό αφού ξεχειλίζουν βιταμίνες, ξεχνάμε τη συγκέντρωση σακχάρων που διαθέτουν.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους έτοιμους χυμούς φρούτων, που έχουν μικρή ποσόστωση φρούτου και πολύ περισσότερη ζάχαρη.

Αν θέλουμε λοιπόν να χάσουμε λίπος στην κοιλιά λέμε όχι στη ζάχαρη και προτιμάμε φυσικούς φρεσκοστυμμένους χυμούς και νερό. Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Νερό με προσθήκη φρέσκου λεμονιού είναι ότι καλύτερο.

Όχι πολλούς κοιλιακούς

Υπάρχει εντύπωση ότι όταν θέλουμε να χάσουμε λίπος στην περιοχή της κοιλιάς είναι καλύτερα να κάνουμε πολλές ασκήσεις για να δουλέψουν οι κοιλιακοί μύες μας.

Η αλήθεια είναι διαφορετική αφού οι ασκήσεις αυτές προσθέτουν μυϊκή μάζα κάτω από το κοιλιακό λίπος, αυξάνοντας τον όγκο της κοιλιάς.

Τι πρέπει να κάνουμε;

Nα γυμναζόμαστε χωρίς να εστιάζουμε μόνον σε ένα συγκεκριμένο μυϊκό σύστημα.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !