Λιγκουίνι με γαρίδες σάλτσα με καραμελωμένο φινόκιο και ντοματίνια

Τα μυστικά των Chef

Ένα γευστικό twist σε μια μακαρονάδα

Μια μακαρονάδα μπορεί να μεταμορφωθεί σε γιορτινή συνθέτοντας το πιάτο με συστατικά που χαρίζουν αρμονία και άρωμα. Αφού λοιπόν σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα των ζυμαρικών ζητήσαμε από τον πολυβραβευμένο μας chef Κώστα Γεωργατζά να μας ετοιμάσαμε μια πανεύκολη μακαρονάδα που πλημμυρίζει νοστιμιά.

Η ελληνικότατη μαυροδάφνη δένει αρμονικά με το φινόκιο και με το πέστο βασιλικού και οι γαρίδες με τα κολοκυθάκια πάνε χέρι χέρι με τα linguini, που πάντα τα προτιμάμε στις μακαρονάδες με πλούσιες σάλτσες.

Μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων της ελληνικής γης,  για μια ημέρα τόσο ξεχωριστή αφού οι περισσότεροι έλληνες είναι λάτρεις των ζυμαρικών.

Λιγκουίνι με γαρίδες σάλτσα με καραμελωμένο φινόκιο και ντοματίνια

Από τον Κώστα Γεωργατζά πολυβραβευμένο executive chef

Υλικά για 2 άτομα

250 γρ linguini

8 γαρίδες Νο 2

1 μέτριο φινόκιο, κομμένο ζουλιέν, σε λεπτές φέτες

10 ντοματίνια τσέρυ, κομμένα στη μέση

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο εκλεκτό

2 πράσινα κολοκυθάκια

20 γρ μαύρη ζάχαρη

60 ml κρασί μαυροδάφνη

40 γρ πέστο βασιλικού

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Tρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό τις γαρίδες αφήνοντας μόνον την ουρά .
Με ειδικό εργαλείο κάνουμε λωρίδες το εξωτερικό μέρος του κολοκυθιού και το κρατάμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε το αλάτι και τα linguini και τα βράζουμε για 6 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να «κάψει» και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με τις γαρίδες και με τη λαβίδα τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Προσθέτουμε το φινόκιο και το σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας ελαφρά και προσθέτουμε και τα ντοματίνια σοτάροντας για 1 λεπτό ακόμη.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη ανακατεύουμε ελαφρά και «σβήνουμε» με την μαυροδάφνη.

Ρίχνουμε μια βαθιά κουταλιά νερό από αυτό που βράσαμε τα ζυμαρικά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το πέστο βασιλικού και ρίχνω τα ζυμαρικά μου μέσα στο τηγάνι, προσθέτω και τις λωρίδες κολοκυθιού και ανακινούμε το τηγάνι.

Ρίχνουμε αν θέλουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με τη λαβίδα να γλασάρει και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.

Προηγούμενο άρθροΜακαρονάδα Καρμπονάρα
Επόμενο άρθροΚτήμα Παλυβού

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !