Μπαλοτίνα μπούτι κοτόπουλο γεμιστό με γραβιέρα και πέστο βασιλικού

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα τρόπος μαγειρέματος γαλλικός η μπαλαρίνα (ballotine) που ακούγαμε συνεχώς στο MasterChef. Bασικά πρόκειται για φιλέτο από μπούτι ή στήθος πουλερικού που τυλίγεται σε ρολό και μέσα έχει μια αρωματική γέμιση.

Γίνεται εύκολα και είναι πολύ νόστιμο….

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Χρόνος μαριναρίσματος 40 λεπτά / Εύκολο

Μπαλοτίνα μπούτι κοτόπουλο γεμιστό με γραβιέρα και πέστο βασιλικού

Από την Νάντια Μπλίκα, restaurant Kouzina Loi, Ναύπακτος

Υλικά για 4 άτομα

Για το κοτόπουλο

4 μπούτια κοτόπουλου

100 γρ. γραβιέρα

4 κ.σ. σάλτσα πέστο

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι για ένα κομμάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το κους κους

200 γρ κους κους

600 ml νερό χλιαρό ή ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου

7-8 φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

1 κ.γ μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο

40 γρ. αμύγδαλα ή καρύδια ωμά ή κάσιους ψημένα, χοντροκομμένα

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ βάζουμε το κοτόπουλο και τα μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι για 40 λεπτά.

Ανοίγουμε το φιλέτο του κοτόπουλο σε σχήμα πεταλούδας, φροντίζοντας να είναι η πέτσα από την κάτω πλευρά.

Προσθέτουμε μια κουταλιά πέστο σε κάθε φιλέτο και ένα μπαστούνι γραβιέρα.

Τυλίγουμε το κοτόπουλου, ρολάροντάς το και προσέχοντας να παραμείνουν στο εσωτερικό το πέστο και η γραβιέρα.

Απλώνουμε μία μεμβράνη στο πάγκο και βάζουμε μέσα το κοτόπουλο δημιουργώντας την μπαλοτίνα.

Τυλίγουμε σφιχτά προσέχοντας να μην εγκλωβίσουμε αέρα.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και προσθέτουμε την μπαλοτίνα κοτόπουλου.

Την αφήνουμε να σιγοβράσει για 18-20 λεπτά.

Αμέσως μετά αφαιρούμε τη μεμβράνη.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς το με λαβίδα και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το κους κους.

Σε κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό ή το αλατισμένο νερό και μόλις κοχλάσει βάζουμε το κους κους.

Σιγοβράζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα και ανακατεύουμε ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμα.

Μόλις απορροφήσει το νερό το κους κους είναι έτοιμο.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το δυόσμο, το μάραθο, τους ξηρούς καρπούς, το αλάτι και  το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε μεγάλα πιάτα βάζουμε από μια μπαλοτίνα κοτόπουλου και συνοδεύουμε με κους κους.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !