Μπάρες δημητριακών με μέλι καρύδια και ξερά φρούτα

Tips

Λαχταριστές σπιτικές μπάρες δημητριακών με βάση τη βρώμη, μέλι, καρύδια, ξηρά σύκα και ξηρούς καρπούς που αγαπάτε…

Μπορείτε να σπάσετε τις μπάρες και να τις απολαύσετε με το γιαούρτι ή με την κρέμα. Ακόμα μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για cheesecake και άλλα γλυκάκια.

Μπάρες δημητριακών με μέλι καρύδια και ξερά φρούτα

Από τον Λαέρτη Οικονόμου, executive chef restaurant Attalos

Υλικά για 4 – 6 άτομα

300 γρ. νιφάδες βρώμης

150 γρ. μέλι θυμαρίσιο

50 γρ. καστανή ζάχαρη

150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

100 γρ. καρύδια σε κομμάτια

50 γρ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα ή σταφίδες ή γκότζι μπέρυ ή βερίκοκα ή δαμάσκηνα αποξηραμένα

1 πρέζα κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη βρώμη, το μέλι και τη καστανή ζάχαρη.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το ρίχνουμε στο μίγμα του κάδου.

Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς μαζί με το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε για 2 λεπτά με το σύρμα, σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.

Σε ένα μεσαίο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα.

Το στρώνουμε καλά πιέζοντας καλά την επιφάνεια με μια σπάτουλα.

Η ζύμη μας θέλουμε να έχει πάχος περίπου 2 cm.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 30 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Μεταφέρουμε τις μπάρες σε ξύλινη επιφάνεια και κόβουμε σε ορθογώνιες ή τετράγωνες μπάρες στο μέγεθος που θέλουμε και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Οι μπάρες διατηρούνται σε μεταλλικά κουτιά μπισκότων στρώνοντας στο εσωτερικό ριζόχαρτο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !