Μπάρες δημητριακών με μέλι καρύδια και ξερά φρούτα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Λαχταριστές σπιτικές μπάρες δημητριακών με βάση τη βρώμη, μέλι, καρύδια, ξηρά σύκα και ξηρούς καρπούς που αγαπάτε…

Μπορείτε να σπάσετε τις μπάρες και να τις απολαύσετε με το γιαούρτι ή με την κρέμα. Ακόμα μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για cheesecake και άλλα γλυκάκια.

Μπάρες δημητριακών με μέλι καρύδια και ξερά φρούτα

Από τον Λαέρτη Οικονόμου, executive chef restaurant Attalos

Υλικά για 4 – 6 άτομα

300 γρ. νιφάδες βρώμης

150 γρ. μέλι θυμαρίσιο

50 γρ. καστανή ζάχαρη

150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

100 γρ. καρύδια σε κομμάτια

50 γρ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα ή σταφίδες ή γκότζι μπέρυ ή βερίκοκα ή δαμάσκηνα αποξηραμένα

1 πρέζα κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη βρώμη, το μέλι και τη καστανή ζάχαρη.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το ρίχνουμε στο μίγμα του κάδου.

Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς μαζί με το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε για 2 λεπτά με το σύρμα, σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.

Σε ένα μεσαίο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα.

Το στρώνουμε καλά πιέζοντας καλά την επιφάνεια με μια σπάτουλα.

Η ζύμη μας θέλουμε να έχει πάχος περίπου 2 cm.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 30 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Μεταφέρουμε τις μπάρες σε ξύλινη επιφάνεια και κόβουμε σε ορθογώνιες ή τετράγωνες μπάρες στο μέγεθος που θέλουμε και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Οι μπάρες διατηρούνται σε μεταλλικά κουτιά μπισκότων στρώνοντας στο εσωτερικό ριζόχαρτο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !