Πώς θα ξεπεράσετε εύκολα τα complex σας;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Oι καθημερινές δυσκολίες δημιουργούν στον σύγχρονο άνθρωπο συμπλέγματα, που κάνουν τη ζωή τους δύσκολη. Κάποια από αυτά αποτελούν αιτία απομόνωσης τους, αφού η επικοινωνία με τους άλλους γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Για να απαλλαγούμε από τα complex πρέπει πρώτα να τα αποδεχθούμε … Να σκεφθούμε ποιο σύμπλεγμα μας δημιουργεί το πρόβλημα και τότε θα φθάσουμε πιο εύκολα στην επίλυσή του. Η συνεδρία με κάποιο ψυχολόγο σίγουρα θα βοηθήσει τον εντοπισμό του, την αποδοχή του και μια γενναία αντιμετώπισή του. Η ζωή είναι ωραία και δεν χρειάζεται εμείς να την γκριζάρουμε.

Εντοπίζουμε το πρόβλημα

Σκεφτόμαστε τι μας ενοχλεί. Μήπως κάποιες ατέλειες του σώματός, κάποιες φυσικές δυσκολίες, κάποιες ιδιαιτερότητες στο χαρακτήρα μας. Ο καθένας μας έχει τα δικά του πιστεύω… Κάποιοι μπορεί να είναι αδύνατοι και να αισθάνονται ότι είναι υπέρβαροι, κάποιοι θεωρούν ότι είναι άσχημοι ή ότι δεν έχουν πετύχει τίποτα στη ζωή και κακιώνουν με αυτούς που θεωρούν επιτυχημένους….

Η καταγραφή αυτών των αδυναμιών του χαρακτήρα μας, που μας βασανίζουν και η παραδοχή τους είναι το πρώτο στάδιο απαλλαγής από όλα τα βαθύτερα συμπλέγματά μας, που αναδύονται.

Ο Freud συνιστούσε να καταγράφουμε και να απαριθμούμε τους «δαίμονές» μας πάνω σε μια όμορφη εικόνα, με ζεστά χρώματα. Κρύβουμε τη φωτογραφία σε ένα προσβάσιμο μέρος μόνον για εμάς και σε τακτά διαστήματα την παίρνουμε στο χέρι μας και ερχόμαστε face to face με τα συμπλέγματά μας ή αλλιώς τις δυσκολίες μας. Σε λίγο καιρό παρατηρώντας τα και αξιολογώντας τα, θα δούμε ότι αυτά αρχίζουν να ξεθωριάζουν και είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε.

 Αποδεχθείτε τον εαυτό σας

Βέβαια για να είμαστε και ρεαλιστές αν έχουμε complex με το σώμα μας ή αν νοιώθουμε ότι έχουμε άσχημα χέρια και τα καλύπτουμε συνεχώς, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να γίνουμε συλφίδες ή να γίνουν τα χέρια μας ως δια μαγείας όμορφα, αν όντως υπάρχει πρόβλημα. Απλά σιγά σιγά μαθαίνουμε να το ξεπερνάμε και αποκαλύπτουμε τα χέρια μας και κυρίως μαθαίνουμε εμείς οι ίδιοι να αγαπάμε το σώμα μας.

Ας χαρούμε τη ζωή και θα δούμε ότι το σώμα μας ή τα χέρια μας δεν είναι και τόσο χάλια… Απλά εμείς μεγαλοποιούμε το πρόβλημα και αρχίζει η συμπεριφορά μας να αλλάζει… Καλλιεργείται φόβος, ζήλια, κακία, νιώθουμε αδικημένοι από τη ζωή…

Καλύτερα να τα ξεχάσουμε όσο είναι νωρίς… και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Μια έξυπνη αντιπαράθεση στο πρόβλημα είναι οι επιτυχίες μας στον επαγγελματικό στίβο ή στην προσωπική μας ζωή. Έτσι θα υπάρχει ισορροπία και θα ξεπεραστεί πιο εύκολα το πρόβλημα.

Μην συγκρίνετε μονίμως τον εαυτό σας με τους άλλους

Σε πρόσφατη έρευνα φαίνεται ότι όλα τα complex τροφοδοτούνται από την τελειότητα, που νομίζουμε ότι έχουν οι άλλοι. Μάλιστα κάποιοι την επιδεικνύουν με ιδιαίτερη επιτυχία.

Οι πρόγονοί μας πίστευαν ότι «κανείς δεν είναι τέλειος» και στην περίπτωσή μας είναι τόσο αληθινή αυτή η δοξασία. Ο φιλόσοφος Θαλής ο Μιλήσιος (643-548π.Χ), έλεγε « τίποτα δεν είναι άψογο, αλλά πάντα υπάρχουν ελαττώματα και παραλείψεις».

Εμείς συγκρίνουμε τους άλλους βλέποντας μόνον την κορυφή του παγόβουνου ενώ αγνοούμε εντελώς τι κρύβετε από κάτω…

Σταματήστε λοιπόν να ζηλεύετε, την υποτιθέμενη καλή τύχη των άλλων και δείτε καλοπροαίρετα τους γύρω σας.

Παρατηρώντας τους πιο θετικά ίσως ανακαλύψετε κάτι που αξίζει και εσείς να αξιοποιήσετε….

Ο/Η κύριος/α Τέλειος/α δεν υπάρχει, είναι σίγουρο.

Ας θυμηθούμε τα λόγια του Kινέζου φιλόσοφου Κομφούκιου (551-479 π.Χ) «Εκείνος που είναι τολμηρός, γενναίος, σταθερός, απλός, φυσικός και δεν βιάζεται πλησιάζει την τελειότητα». Ας είναι οδηγός μας τα λεγόμενα των σοφών ώστε να αποτινάξουμε  τα complex μας, που μόνον δυσκολίες μας χαρίζουν…

Επιτέλους … μην υποτιμάτε τον εαυτό σας

Κάποιοι δείχνουν δυνατοί φορώντας μια πανοπλία παριστάνοντας τους επιτυχημένους. Πολλές φορές κρίνουμε από το αποτέλεσμα και δεν ξέρουμε τι δυσκολίες έχουν περάσει. Όταν μελετούσα το έργο του σπουδαίου ιταλού γλύπτη και ζωγράφου Μιχαήλ Άγγελου στάθηκα σε μια φράση του «Αν οι άνθρωποι ήξεραν πόσο πολύ δούλεψα για να τελειοποιήσω την τέχνη μου, δεν θα τους φαινόταν τελικά τόσο υπέροχη».

Εσείς πάλι μπορεί να υποτιμάτε τον εαυτό σας επειδή δεν έχετε αυτοπεποίθηση ή φοβάστε να «εκτεθείτε» στον επαγγελματικό στίβο ή στο πλήθος. Αυτό πρέπει να σταματήσει … τώρα.

Θέλει προσπάθεια η αυτοβελτίωση και μελέτη όμως θα βγείτε νικητές όταν επιμένετε αρκεί που αναγνωρίσατε την πηγή του κακού. «Το να βελτιώνεσαι σημαίνει να αλλάζεις… το να πλησιάσεις την τελειότητα σημαίνει να αλλάζεις συχνά» Ουίνστον Τσώρτσιλ, Βραβείο Νόμπελ 1953.

Αξίζει να το πιστέψετε και θα ξεπεράσετε τα συμπλέγματά σας και η ζωή σας θα γίνει πιο όμορφη.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !