Mπισκότα μήλου

Τα μυστικά των Chef

Νόστιμα μπισκότα με γέμιση μήλου ότι καλύτερο για το σχολείο, το γραφείο ή την εκδρομή. Δένουν αρμονικά με το γάλα, το τσάι, τον καφέ … ή ακόμα και σκέτα είναι τόσο νόστιμα και χορταστικά. Μπορείτε να τα φτιάξετε μικρά ή μεγαλύτερα ανάλογα τι θέλετε, να τους δώσετε σχήματα να βάλετε στην επιφάνεια αμύγδαλο ή ακόμα και καρύδια.

Η επιλογή δική σας.

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 15-20 λεπτά / Εύκολη

Μπισκότα μήλου

Υλικά για 6-8 άτομα

Για τη ζύμη

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

⅓ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

2½ κ.γ  μπέικιν πάουντερ

Μισό κ.γ.  σόδα μαγειρικής

¼  κ.γ αλάτι

8 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

¾ φλιτζανιού φρέσκο γάλα

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γέμιση

2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

2 μήλα, ξεφλουδισμένα και πολύ ψιλοκομμένα

¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. κανέλα Κεϋλάνης

Για το φινίρισμα

1 κρόκο αυγού και 2 κ.σ. νερό

15-20 Αμύγδαλα ολόκληρα

Τρόπος παρασκευής

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά  λιώνουμε το βούτυρο.

Προσθέτουμε τα μήλα και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν για 5 λεπτά.

Ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη και την κανέλλα και τα προσθέτουμε στα μήλα. Σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για λίγο.

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα μαγειρικής και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το βούτυρο χτυπάμε λίγο ακόμα και τέλος ρίχνουμε το φρέσκο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.

Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να ξεκολλά από τα χέρια μας .

Μεταφέρουμε τη ζύμη και μια επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα μεγάλο φύλλο μισού εκατοστού.

Με τη βοήθεια ενός κουπάτ στο σχήμα που θέλουμε ρόμβου ή στρογγυλού ή τετράγωνου κόβουμε το φύλλο και στη μέση βάζουμε 1 ½ κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε ένα άλλο κομμάτι φύλλου, πιέζοντας στις ενώσεις για να κρατηθεί η γέμιση.

Απλώνουμε σε ταψί λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα μπισκότα.

Με ένα πινέλο τα περνάμε με αυγό και βάζουμε στη μέση από 1 αμύγδαλο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 15 – 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα χωρίς να τα σκεπάσουμε για να παραμείνουν τραγανά.

Έτοιμα τα μπισκότα μας.

Συνταγή: Aπό την Έφη Μαρκοζάνες, χαρισματική μαγείρισσα

Προηγούμενο άρθροLight Γρανίτα λεμονιού με lime και στέβια
Επόμενο άρθροΦαλάφελ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !