Light Γρανίτα λεμονιού με lime και στέβια

Τα μυστικά των Chef

Εμείς αντιστεκόμαστε στο φθινόπωρο αλλά και στις θερμίδες… Απολαμβάνουμε γεύσεις διαίτης, με άρωμα ξεχωριστό, χρώμα και μια έκρηξη δροσιάς αγκαλιάζει στον ουρανίσκο. Η γρανίτα πάντα ξυπνά παιδικές αναμνήσεις και αρέσει πολύ…

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά / Κατάψυξη 1 ώρα και 30 λεπτά  / Πολύ εύκολη

Light Γρανίτα λεμονιού με lime και στέβια

Υλικά για 4 άτομα

Χυμό από 3 λεμόνια

Χυμό από 3 lime

20 γρ στέβια σε σκόνη ή άλλο γλυκαντικό

300 ml νερό

Για το φινίρισμα

Φρέσκα φύλλα δυόσμου ή μέντας

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό μαζί με τη στέβια και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να πάρει μια γερή βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το σιρόπι σε ένα δοχείο ειδικό για κατάψυξη.

Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και του lime  και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το δοχείο σκεπασμένο στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 1 ώρα.

Ανοίγουμε και με ένα πιρούνι ξύνουμε την επιφάνεια και συνεχίζουμε και παρακάτω έτσι θα σχηματιστεί η γρανίτα.

Το ξαναβάζουμε και πάλι στην κατάψυξη για 30 λεπτά και επαναλαμβάνουμε το ξύσιμο με το πιρούνι.

Σερβίρουμε τη γρανίτα σε ποτήρια με ένα scoop.

Βάζουμε και από ένα φύλλο φρέσκια μέντας ή δυόσμου και απολαμβάνουμε τη δροσιά.

Συνταγή: από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !