Στο εστιατόριο … η γλώσσα του μαχαιροπίρουνου

Tips

Από τα πρώτα μαθήματα που διδάσκονται οι φοιτητές των ξενοδοχειακών και της γαστρονομίας είναι τα μηνύματα που δίνονται από τον πελάτη μέσω της θέσης των μαχαιροπίρουνων.

Η συγκεκριμένη γλώσσα είναι διεθνής και κάποια βασικά μηνύματα αξίζει να τα μάθουμε για να μην εξαφανιστεί από μπροστά μας το πιάτο από μια λάθος κίνηση, αν και συνηθίζεται επιπλέον να την επιβεβαιώνει ο σερβιτόρος για να μην έχουμε απώλειες…

Σκέφθηκα ότι το καλύτερο θα ήταν να αναπαραστήσουμε τα μηνύματα σε αυτό το σχήμα γιατί θα τα θυμόμαστε καλύτερα.

Έτσι ξεκινώντας από το πρώτο σχήμα

  1. Αφήνοντας δεξιά και αριστερά του πιάτου το μαχαιροπίρουνο σημαίνει ότι ζητάμε να μας αφήσουν χρόνο πριν σερβίρουν το επόμενο πιάτο, αφού το ζητήσουμε.
  2. Όταν δημιουργούμε σταυρό με το μαχαιροπίρουνο σημαίνει ότι περιμένουμε το επόμενο πιάτο.
  3. Όταν τοποθετούμε παράλληλα στη μέση του πιάτου τα μαχαιροπίρουνα σημαίνει ότι το πιάτο ήταν εξαιρετικό.
  4. Όταν η διάταξη είναι δεξιά και αριστερά ανοικτά στο μέσο του πιάτου σημαίνει ότι ζητάμε να γίνει ένα διάλειμμα και να επαναληφθεί το σερβίρισμα όταν εμείς το ζητήσουμε, συνήθως μετά το 20λεπτο.
  5. Μόλις τελειώσουμε το πιάτο και θέλουμε να φύγει από το τραπέζι, τότε βάζουμε κάθετα τα μαχαιροπίρουνα στο μέσο του πιάτου.
  6. Όταν θέλουμε να δηλώσουμε την απογοήτευσή μας για το πιάτο, αυτή η κίνηση διασταυρώνοντας τα μαχαιροπίρουνα … τη δηλώνει, οπότε ο σερβιτόρος θα πρέπει να μας ρωτήσει τι δεν μας άρεσε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !