Μια πρωτότυπη φθινοπωρινή σαλάτα με σταφύλια μια πανδαισία γεύσεων, χρωμάτων … Μια υπερτροφή φιλοσοφίας Good Mood Food με μεθυστικά αρώματα που γίνεται σε χρόνο dt και μας δυναμώνει, από τον χαρισματικό Βαγγέλη Κουμπιάδη.
Χρόνος παρασκευής 10-15 λεπτά / Πολύ εύκολη
Σαλάτα με σάλτσα από μανούρι και σταφύλια
Από τον διακεκριμένο Βαγγέλη Κουμπιάδη, executive chef Matina Aparthotel, Πεύκοι Ρόδος
Υλικά για 4 άτομα
1 μαρούλι φρέσκο χοντροκομμένο στο χέρι
½ λόλα κόκκινη χοντροκομμένο στο χέρι
5 φύλλα ρόκας κομμένα στο χέρι
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
5-6 ρόγες σταφύλια επιτραπέζια χωρίς κουκούτσια
Για τη σάλτσα
10 ρόγες σταφύλια επιτραπέζια χωρίς κουκούτσια
50 γρ. τυρί μανούρι
2 κ.σ. κρασί λευκό, ροδίτη ή μοσχοφίλερο
4 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Τρόπος παρασκευής
Πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Στο μπλέντερ βάζουμε τα σταφύλια, το ελαιόλαδο, το κρασί, το αλάτι, τα πιπέρια και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τότε προσθέτουμε το μανούρι και το χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει την υφή μιας παχύρευστης κρέμας.
Σε μια σαλατιέρα ρίχνουμε όλα τα σαλατικά μας και τα περιλούζουμε με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε λίγες ρόγες σταφυλιού και λίγο μανούρι για διακόσμηση.
Σερβίρουμε.