Μια γευστική δημιουργία που ξετρελαίνει. Γίνεται πολύ εύκολα και τόσο γρήγορα. Εμείς συνοδεύουμε το ψαρονέφρι με πουρέ πατάτας όμως εσείς μπορείτε να επιλέξετε ρύζι, πατάτες τηγανητές ή πουρέ σελινόριζας ή άλλων λαχανικών.
Το πετιμέζι έχει υψηλή διατροφική αξία όπως και το σουσάμι.
Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Πολύ εύκολο
Mπουκιές ψαρονέφρι με πετιμέζι και σουσάμι
Από την Νανά Γκαμπούρα cheffe, «Στην κουζίνα της μαμάς Άννας» Σέρβια Κοζάνης
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. ψαρονέφρι σε μικρούς κύβους
1 πράσο μεγάλο, ψιλοκομμένο μόνον το λευκό
1 ποτήρι κρασί λευκό
Λίγο ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
3 κ.σ. σουσάμι λευκό
2 κ.σ. πετιμέζι
Για τον πουρέ πατάτας
500 γρ. πατάτες καθαρισμένες
1 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. γάλα εβαπορέ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά γυρίζοντας με λαβίδα, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Προσθέτουμε και το πράσο και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Ρίχνουμε το πετιμέζι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο να σταθεί για λίγο.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ πατάτας.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια και βράζουμε για 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Σουρώνουμε τις πατάτες.
Λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ όπως είναι ζεστές και προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, το πιπέρι και το αλάτι μέχρι να έχουμε μια κρέμα με βελούδινη υφή.
Σε πιατέλα βάζουμε σαν βάση τον πουρέ και από πάνω το ψαρονέφρι με το πετιμέζι και το σουσάμι.