Η Τσικνοπέμπτη και η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς αποτελούν αφορμή να δοκιμάσουμε και να δέσουμε αρμονικά τις ανάλογες ποικιλίες κρασιού κόκκινου ή λευκού με το ψητό κρέας που οι ημέρες απαιτούν.
Εμείς σας προτείνουμε τις πιο αρμονικές προτάσεις για να περάσετε ακόμα πιο όμορφα με φίλους ή την οικογένεια.
Ένα food and wine pairing εκρηκτικό και γεννά αναμνήσεις.
Αγιωργίτικο
Ένα κρασί passé partout που έχει φανατικούς θαυμαστές για τον φρουτένιο χαρακτήρα του που μπορεί και ισορροπεί το ψητό πικάντικο κρέας ή κρεατολιχουδιές και επειδή διαθέτει καλή οξύτητα μπορεί και σβήνει αρμονικά τη λιπαρότητα των κρεατικών.
Ξινόμαυρο και Νεγκόσκα
Οι τανίνες, ο φρουτώδης χαρακτήρας και η ένταση της γεύσης ισορροπούν την λιπαρότητα των γεύσεων της φωτιάς με τα αρνίσια παϊδάκια, την προβατίνα και τις χοιρινές μπριζόλες.
Η οξύτητα των συγκεκριμένων κρασιών χαρίζει μια κάποια δροσιά στα λιπαρά αλλά πολύ νόστιμα μπριζολάκια.
Cabernet και Merlot
Aν αποφασίσετε να επιλέξετε για αυτές τις ημέρες μια καλά σιτεμένη μπριζόλα μοσχαρίσια τότε τα Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, το Merlot είτε μονοποικιλιακά είτε με άλλα χαρμάνια είναι η καλύτερη επιλογή. Άλλωστε είναι γεμάτα κρασιά με πολυπλοκότητα και έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που θα χαρίσουν ακόμα μεγάλύτερη νοστιμιά και αξία στην μπριζόλα σας.
Syrah
Το Syrah είναι ένα κρασί με πολυπλοκότητα, καλή οξύτητα και ώριμα αρώματα. Αν μάλιστα είναι παλιωμένο τότε μπορεί να μας χαρίσει ένα έξυπνο παιχνίδισμα με πιο ιδιαίτερες γεύσεις όπως είναι μια σιτεμένη μπριζόλα ή ένα συκώτι που έχει μια γεύση πιο μεταλλική και ιδιαίτερη υφή.
Λημνιό, Μανδηλαριά, Μούχταρο, Λημνιώνα
Η οξύτητα αυτών των ποικιλιών σβήνει με επιτυχία τη λιπαρότητα της χοιρινής μπριζόλας και της πανσέτας. Οι τανίνες δεν είναι τόσο έντονες οπότε μια χαρά ταιριάζουν αυτές οι ποικιλίες με τα αστεράκια της φωτιάς.
Λέμε ναι και σε ορισμένα λευκά κρασιά
Παρόλο που οι γεύσεις της φωτιάς ζητούν ερυθρές ποικιλίες είναι κάποιοι που αποζητούν τις λευκές.
Εμείς προτείνουμε μια ωραία ρετσίνα καλοδουλεμένη που δένουν τέλεια με τη λιπαρότητα του αρνιού ή του χοιρινού.
Επίσης τα Οrange κρασιά μια χαρά ταιριάζουν με πλούσια σε λιπαρότητα και ιδιαίτερη γεύση πλούσια κρέατα όπως η προβατίνα ή η πανσέτα.
Με τα Chardonnay που έχουν απαλό και βουτυράτο χαρακτήρα ταιριάζουν απόλυτα τα καπνιστά αλλά και οι σπαλομπριζόλες της φωτιάς.
Η επιλογή δική σας.