Μπρουσκέτα με φιλέτο γαύρου

Τα μυστικά των Chef

Ένα μεζεδάκι που κρύβει μέσα του τις νοστιμιές του καλοκαιριού της θάλασσας και της γης. Η ντομάτα είναι στα καλύτερά της και αυτό το πανεύκολο και νόστιμο σνάκ συνοδεύει το ούζο, το κρασί ή την δροσερή μπύρα.

Δίπλα σε ψητό ψάρι ταιριάζει απόλυτα σαν ορεκτικό

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολη

Μπρουσκέτα με φιλέτο γαύρου

Υλικά για 4 άτομα

8 φέτες χωριάτικο ψωμί φρυγανισμένο

8 φιλέτα γαύρου ή σαρδέλας

600 γρ. ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη

10 κουμπάκια κάπαρη

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Ρίγανη

Ανθό αλατιού

10 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 σφηνάκι ούζο

Τρόπος Παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, τη ρίγανη, τον ανθό αλατιού, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την κάπαρη και τον μαϊντανό, αφήνοντας λίγο για το πασπάλισμα.

Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μείγμα της ντομάτας στις 8 φέτες ψωμιού.

Πάνω σε κάθε φέτα βάζουμε και από ένα φιλέτο γαύρου.

Πασπαλίζουμε με πιπέρι και μαϊντανό και ραντίζουμε με το ούζο.

Συνταγή: από την Κατερίνα Ξηρού, μαγείρισσα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !