Πως θα αποφύγετε την κατάθλιψη του φθινοπώρου…

Tips

Χρειάζεται πάντα θετική σκέψη για να μην σας πιάσει η κατάθλιψη του φθινοπώρου … Οι αρνητικές σκέψεις δεν βοηθούν αυτό είναι σίγουρο. Όλοι κάπως έτσι νοιώθουμε τώρα που ξεκινά η σχολική περίοδος και οι επαυξημένες υποχρεώσεις των παιδιών.

Ελάτε να βρούμε μαζί τρόπους για να φροντίσετε τον εαυτό σας και να κάνετε αυτό που αγαπάτε…

Αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης σας και οι άλλοι θα σας δουν με άλλο μάτι… ειδικά τα παιδιά σας.  

Όχι στο άγχος… δεν είναι εποικοδομητικό

 Είμαι σίγουρη ότι ακόμα και τις τελευταίες ημέρες των διακοπών σας αγχωνόσαστε για την αρχή της νέας σχολικής περιόδου, αλλά και την επιστροφή στη δουλειά σκεπτόμενη τις εκκρεμότητες που σας περιμένουν.

Ρηλαξάρετε λίγο και δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να ανεβάσει και πάλι τους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Λέμε ναι στις καλές συνήθειες των διακοπών

Ξυπνήστε και προσφέρετε στον εαυτό σας έναν φρεσκοστυμμένο χυμό, όπως κάνατε στις διακοπές. Επιλέγετε για την πόλη γρήγορες, νόστιμες και θρεπτικές συνταγές για να ξεφύγετε από την ρουτίνα. Φτιάξτε κάποια από τα φαγητά των διακοπών. Αγοράστε ένα κρασί που θα σας θυμίσει τον τόπο διακοπών ή μια ωραία βραδιά με πανσέληνο που περάσατε.

Συναντήστε φίλους για καφέ ή για ένα ποτό και κάντε μια βολτίτσα το βράδυ, έναν περίπατο. Αν κάποια φίλη μένει κοντά σας πηγαίνετε μαζί θα είναι ακόμα πιο ευχάριστο. Ακούστε μουσική και διαβάστε ένα ευχάριστο βιβλίο.

Διοργανώστε ένα πικ νικ σε κάποια κοντινή παραλία, στο βουνό ή σε κάποιο κήπο… τα παιδιά θα το διασκεδάσουν

Πηγαίνετε για ψώνια και αγοράστε μικροπράγματα για να διακοσμήσετε το σπίτι. Ένα δωράκι για τα παιδιά είναι ότι καλύτερο. Μην ξεχνάτε ότι και αυτά έχουν το άγχος τους για τη νέα σχολική χρονιά.

Συζητείστε για τις φετινές διακοπές με όλη την οικογένεια και γιατί όχι οργανώστε τις επόμενες. Βοηθά πολύ πιστέψτε με…

Οργανώστε αποδράσεις κοντινές…

Τα Σαββατοκύριακα οι αποδράσεις θα βοηθήσουν να ξεφύγουμε για λίγο… το σίγουρο είναι ότι αν περνάμε καλά το διήμερο η εβδομάδα …φαντάζει πιο εύκολη. Ακόμα το πρόγραμμα των παιδιών δεν είναι επιβαρυμένο και έτσι μπορείτε να ξεκλέψετε χρόνο για να πάτε κάπου με τον σύντροφό σας, χωρίς τα παιδιά.

Μήπως να βρείτε κάποιο σπορ που σας αρέσει… ή να ασχοληθείτε με κάποια νέα δραστηριότητα ομαδική ή προσωπική. Δοκιμάστε λοιπόν.

Φροντίστε τον εαυτό σας και μην ενδίδετε στην κατάθλιψη.

Αλλάξτε λίγο στυλ, τα μαλλιά είναι ότι πιο εύκολο, μια νέα κουπ, ένα νέο χρώμα. Ίσως κάποια νέα ρούχα με χρώμα πράσινο ή μπλε ή αξεσουάρ.

Αναθέστε κάποιες υποχρεώσεις στην οικογένεια και ζητείστε από τους άλλους να επιμεριστούν κάποιες ευθύνες…

Από προσωπική εμπειρία θα σας δώσω και την ιδέα να ασχοληθείτε με ένα νέο τομέα γνώσης υπάρχουν τόσα ενδιαφέροντα σεμινάρια, υψηλού επιπέδου που θα σας βοηθήσουν να διευρύνετε το γνωστικό σας αντικείμενο.

Επιλέξτε κάποια που παράλληλα θα σας βοηθήσουν στην καριέρα σας ή κάποια σεμινάρια αυτοβελτίωσης. Δεν στοιχίζουν ακριβά και σίγουρα θα σας ανανεώσουν…

Μην ξεχνάτε η ευζωία είναι το αντίδοτο της κατάθλιψης.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !