Muffins αμυγδάλου με μαύρη σοκολάτα και πορτοκάλι

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Πανεύκολα muffins για το πρωινό αλλά και για σνακ όλες τις ώρες της ημέρας. Αρέσουν πολύ και είναι από τις συνταγές, που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας. Το αμύγδαλο, η σοκολάτα και ο χυμός και το ξύσμα πορτοκαλιού χαρίζουν γεύση απίθανη και άρωμα.

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά / Πολύ εύκολη

Muffins αμυγδάλου με μαύρη σοκολάτα και πορτοκάλι αμυγδάλου

Υλικά για 12 muffins

200 ml φρέσκο γάλα

120 γρ. αλεύρι για κέικ

75 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

70 γρ. αμύγδαλα, σε σκόνη

60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 φρέσκο αυγό μεγάλο

4 κ.σ. ηλιέλαιο

½ φακελάκι μαγιά

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού, ακέρωτου

Χυμό από 1 πορτοκάλι

Τρόπος Παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη σκόνη αμυγδάλου και ανακατεύουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας, αλλά κρατάμε 1 κουταλιά για το πασπάλισμα.

Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί η σοκολάτα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε φορμάκια για μάφιν, που έχουμε περάσει με βούτυρο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά και τελευταία στιγμή πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας, που έχουμε κρατήσει.

Βυθίζουμε ένα μαχαιράκι για να δούμε αν ψήθηκαν και τα βγάζουμε από το φούρνο.

Σε 5 λεπτά τα βγάζουμε από τις φόρμες και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !