Muffins αμυγδάλου με μαύρη σοκολάτα και πορτοκάλι

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Πανεύκολα muffins για το πρωινό αλλά και για σνακ όλες τις ώρες της ημέρας. Αρέσουν πολύ και είναι από τις συνταγές, που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας. Το αμύγδαλο, η σοκολάτα και ο χυμός και το ξύσμα πορτοκαλιού χαρίζουν γεύση απίθανη και άρωμα.

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά / Πολύ εύκολη

Muffins αμυγδάλου με μαύρη σοκολάτα και πορτοκάλι αμυγδάλου

Υλικά για 12 muffins

200 ml φρέσκο γάλα

120 γρ. αλεύρι για κέικ

75 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

70 γρ. αμύγδαλα, σε σκόνη

60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 φρέσκο αυγό μεγάλο

4 κ.σ. ηλιέλαιο

½ φακελάκι μαγιά

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού, ακέρωτου

Χυμό από 1 πορτοκάλι

Τρόπος Παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη σκόνη αμυγδάλου και ανακατεύουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας, αλλά κρατάμε 1 κουταλιά για το πασπάλισμα.

Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί η σοκολάτα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε φορμάκια για μάφιν, που έχουμε περάσει με βούτυρο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά και τελευταία στιγμή πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας, που έχουμε κρατήσει.

Βυθίζουμε ένα μαχαιράκι για να δούμε αν ψήθηκαν και τα βγάζουμε από το φούρνο.

Σε 5 λεπτά τα βγάζουμε από τις φόρμες και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Η ομορφιά ξεκινά από μέσα μας: Ποιες τροφές σε ομορφαίνουν

Καλή διατροφή, τακτική άσκηση και ένας τρόπος ζωής χωρίς καταχρήσεις και υπέρμετρο άγχος, είναι όσα μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου προκειμένου να νιώθεις...

Το κυπριακό χαλούμι έγινε ΠΟΠ

Μετά από μία δεκαετία προσπαθειών το χαλούμι, το πλέον αντιπροσωπευτικό παραδοσιακό τυρί της Κύπρου, έγινε και επίσημα Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Μετά την πρόσφατη...

Μωσαϊκό σοκολάτας

Το πιο εύκολο και αγαπημένο γλυκό ψυγείου, που ξυπνά παιδικές γευστικές αναμνήσεις. Γίνεται γρήγορα και η επικάλυψη  σοκολάτας με κουβερτούρα είναι φανταστική… Μπορείτε να...

Όχι πια σκούρα χρώματα, πες ναι στο mix & match

Μήπως το ροζ, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το λαχανί, το τιρκουάζ και το λευκό είναι τα νέα μαύρα; Μήπως ήρθε η ώρα για χρωματικούς...

Κάνε το σπίτι σου πολύχρωμο! Ποια φυτά μυρίζουν άνοιξη

Άνοιξη! Ίσως η πιο αγαπημένη εποχή όλων. Η φύση ξαναγεννιέται, αρώματα και χρώματα λουλουδιών πλημμυρίζουν αυλές, κήπους, βεράντες, ακόμα και τους δρόμους. Η θερμοκρασία...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !