Πανεύκολα muffins για το πρωινό αλλά και για σνακ όλες τις ώρες της ημέρας. Αρέσουν πολύ και είναι από τις συνταγές, που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας. Το αμύγδαλο, η σοκολάτα και ο χυμός και το ξύσμα πορτοκαλιού χαρίζουν γεύση απίθανη και άρωμα.
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά / Πολύ εύκολη
Muffins αμυγδάλου με μαύρη σοκολάτα και πορτοκάλι αμυγδάλου
Υλικά για 12 muffins
200 ml φρέσκο γάλα
120 γρ. αλεύρι για κέικ
75 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
70 γρ. αμύγδαλα, σε σκόνη
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 φρέσκο αυγό μεγάλο
4 κ.σ. ηλιέλαιο
½ φακελάκι μαγιά
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού, ακέρωτου
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Τρόπος Παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη σκόνη αμυγδάλου και ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας, αλλά κρατάμε 1 κουταλιά για το πασπάλισμα.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί η σοκολάτα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φορμάκια για μάφιν, που έχουμε περάσει με βούτυρο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά και τελευταία στιγμή πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας, που έχουμε κρατήσει.
Βυθίζουμε ένα μαχαιράκι για να δούμε αν ψήθηκαν και τα βγάζουμε από το φούρνο.
Σε 5 λεπτά τα βγάζουμε από τις φόρμες και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.