Γαρίδες σαγανάκι

Tips

Ένας απίθανος μεζές για ούζο ή κρασί. Μοσχομυρίζει θάλασσα και γίνεται σε χρόνο dt. Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιούμε έτοιμη σάλτσα και το τυράκι που μας αρέσει.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κεφαλογραβιέρα με φέτα ή να μην χρησιμοποιήσουμε καθόλου τυρί αν θέλουμε να έχουμε τη νηστίσιμη εκδοχή.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολη

Γαρίδες σαγανάκι

Υλικά για 4 άτομα

20 γαρίδες μέτριες καθαρισμένες, κατεψυγμένες ή φρέσκες

200 γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε κυβάκια

210 γρ. σάλτσα ντομάτας έτοιμη, με βασιλικό

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

ρίγανη φρέσκια η αποξηραμένη

Τρόπος Παρασκευής

Σε σαγανάκι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τις γαρίδες και με λαβίδα τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Μόλις πάρουν χρώμα «σβήνουμε» με ούζο και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την αγαπημένη μας σάλτσα, ρίγανη αν θέλουμε και αλάτι.

Μόλις πάρουν δυο βράσεις προσθέτουμε πιπέρι και τα κυβάκια του τυριού.

Ανακινούμε το σαγανάκι και τις αφήνουμε για 1 λεπτά ακόμα.

Σερβίρουμε στο τραπέζι με το σαγανάκι και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !