Παντζάρια … τα πολύτιμα λαχανικά

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια υπερτροφή για τον οργανισμό μας, που πρέπει άμεσα να την εντάξουμε στη διατροφή μας. Τα 100 γραμμάρια δίνουν 43 θερμίδες.

Ο χυμός παντζαριού βελτιώνει και τις αθλητικές επιδόσεις και η χρήση του στα smoothies, ό,τι καλύτερο.

Τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρουν τα «ταπεινά» παντζάρια πολλά. Συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων αρτηριακής πίεσης,  της χοληστερίνης και εμποδίζουν το σχηματισμό αρτηριακών πλακών. Έτσι συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και μειώνουν τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ και άνοιας.

Τα παντζάρια περιέχουν διαλυτές ίνες, φλαβονοειδή. Η βητακυανίνη, δίνει στο παντζάρι το σκούρο κόκκινο χρώμα και βοηθά στην ενίσχυση των κυττάρων. Ακόμα είναι πλούσια σε διοξείδιο του πυριτίου, που είναι απαραίτητο για την καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τη διατροφή. Έτσι βοηθά στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.

Pantzari

Τα παντζάρια πλημμυρίζουν σίδηρο, οπότε αποτελούν «ασπίδα» για την αναιμία.

Επίσης τα παντζάρια περιέχουν μεγάλη ποσότητα βορίου, του χημικού στοιχείου, που είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία της τεστοστερόνης και του οιστρογόνου.

Τα παντζάρια περιέχουν βιταμίνη C, φολικό οξύ, μαγνήσιο, φωσφόρο, κάλιο, μαγγάνιο και 0% χοληστερόλη και λίπος.

Είναι πολύ ενυδατικά αφού η περιεκτικότητά του σε νερό είναι 88%.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Η ομορφιά ξεκινά από μέσα μας: Ποιες τροφές σε ομορφαίνουν

Καλή διατροφή, τακτική άσκηση και ένας τρόπος ζωής χωρίς καταχρήσεις και υπέρμετρο άγχος, είναι όσα μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου προκειμένου να νιώθεις...

Το κυπριακό χαλούμι έγινε ΠΟΠ

Μετά από μία δεκαετία προσπαθειών το χαλούμι, το πλέον αντιπροσωπευτικό παραδοσιακό τυρί της Κύπρου, έγινε και επίσημα Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Μετά την πρόσφατη...

Μωσαϊκό σοκολάτας

Το πιο εύκολο και αγαπημένο γλυκό ψυγείου, που ξυπνά παιδικές γευστικές αναμνήσεις. Γίνεται γρήγορα και η επικάλυψη  σοκολάτας με κουβερτούρα είναι φανταστική… Μπορείτε να...

Όχι πια σκούρα χρώματα, πες ναι στο mix & match

Μήπως το ροζ, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το λαχανί, το τιρκουάζ και το λευκό είναι τα νέα μαύρα; Μήπως ήρθε η ώρα για χρωματικούς...

Κάνε το σπίτι σου πολύχρωμο! Ποια φυτά μυρίζουν άνοιξη

Άνοιξη! Ίσως η πιο αγαπημένη εποχή όλων. Η φύση ξαναγεννιέται, αρώματα και χρώματα λουλουδιών πλημμυρίζουν αυλές, κήπους, βεράντες, ακόμα και τους δρόμους. Η θερμοκρασία...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !