Παντζάρια … τα πολύτιμα λαχανικά

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια υπερτροφή για τον οργανισμό μας, που πρέπει άμεσα να την εντάξουμε στη διατροφή μας. Τα 100 γραμμάρια δίνουν 43 θερμίδες.

Ο χυμός παντζαριού βελτιώνει και τις αθλητικές επιδόσεις και η χρήση του στα smoothies, ό,τι καλύτερο.

Τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρουν τα «ταπεινά» παντζάρια πολλά. Συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων αρτηριακής πίεσης,  της χοληστερίνης και εμποδίζουν το σχηματισμό αρτηριακών πλακών. Έτσι συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και μειώνουν τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ και άνοιας.

Τα παντζάρια περιέχουν διαλυτές ίνες, φλαβονοειδή. Η βητακυανίνη, δίνει στο παντζάρι το σκούρο κόκκινο χρώμα και βοηθά στην ενίσχυση των κυττάρων. Ακόμα είναι πλούσια σε διοξείδιο του πυριτίου, που είναι απαραίτητο για την καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τη διατροφή. Έτσι βοηθά στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.

Pantzari

Τα παντζάρια πλημμυρίζουν σίδηρο, οπότε αποτελούν «ασπίδα» για την αναιμία.

Επίσης τα παντζάρια περιέχουν μεγάλη ποσότητα βορίου, του χημικού στοιχείου, που είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία της τεστοστερόνης και του οιστρογόνου.

Τα παντζάρια περιέχουν βιταμίνη C, φολικό οξύ, μαγνήσιο, φωσφόρο, κάλιο, μαγγάνιο και 0% χοληστερόλη και λίπος.

Είναι πολύ ενυδατικά αφού η περιεκτικότητά του σε νερό είναι 88%.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !