Παντζάρια … τα πολύτιμα λαχανικά

Τα μυστικά των Chef

Μια υπερτροφή για τον οργανισμό μας, που πρέπει άμεσα να την εντάξουμε στη διατροφή μας. Τα 100 γραμμάρια δίνουν 43 θερμίδες.

Ο χυμός παντζαριού βελτιώνει και τις αθλητικές επιδόσεις και η χρήση του στα smoothies, ό,τι καλύτερο.

Τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρουν τα «ταπεινά» παντζάρια πολλά. Συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων αρτηριακής πίεσης,  της χοληστερίνης και εμποδίζουν το σχηματισμό αρτηριακών πλακών. Έτσι συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και μειώνουν τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ και άνοιας.

Τα παντζάρια περιέχουν διαλυτές ίνες, φλαβονοειδή. Η βητακυανίνη, δίνει στο παντζάρι το σκούρο κόκκινο χρώμα και βοηθά στην ενίσχυση των κυττάρων. Ακόμα είναι πλούσια σε διοξείδιο του πυριτίου, που είναι απαραίτητο για την καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τη διατροφή. Έτσι βοηθά στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.

Pantzari

Τα παντζάρια πλημμυρίζουν σίδηρο, οπότε αποτελούν «ασπίδα» για την αναιμία.

Επίσης τα παντζάρια περιέχουν μεγάλη ποσότητα βορίου, του χημικού στοιχείου, που είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία της τεστοστερόνης και του οιστρογόνου.

Τα παντζάρια περιέχουν βιταμίνη C, φολικό οξύ, μαγνήσιο, φωσφόρο, κάλιο, μαγγάνιο και 0% χοληστερόλη και λίπος.

Είναι πολύ ενυδατικά αφού η περιεκτικότητά του σε νερό είναι 88%.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !