Παντζάρια … τα πολύτιμα λαχανικά

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια υπερτροφή για τον οργανισμό μας, που πρέπει άμεσα να την εντάξουμε στη διατροφή μας. Τα 100 γραμμάρια δίνουν 43 θερμίδες.

Ο χυμός παντζαριού βελτιώνει και τις αθλητικές επιδόσεις και η χρήση του στα smoothies, ό,τι καλύτερο.

Τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρουν τα «ταπεινά» παντζάρια πολλά. Συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων αρτηριακής πίεσης,  της χοληστερίνης και εμποδίζουν το σχηματισμό αρτηριακών πλακών. Έτσι συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και μειώνουν τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ και άνοιας.

Τα παντζάρια περιέχουν διαλυτές ίνες, φλαβονοειδή. Η βητακυανίνη, δίνει στο παντζάρι το σκούρο κόκκινο χρώμα και βοηθά στην ενίσχυση των κυττάρων. Ακόμα είναι πλούσια σε διοξείδιο του πυριτίου, που είναι απαραίτητο για την καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τη διατροφή. Έτσι βοηθά στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.

Pantzari

Τα παντζάρια πλημμυρίζουν σίδηρο, οπότε αποτελούν «ασπίδα» για την αναιμία.

Επίσης τα παντζάρια περιέχουν μεγάλη ποσότητα βορίου, του χημικού στοιχείου, που είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία της τεστοστερόνης και του οιστρογόνου.

Τα παντζάρια περιέχουν βιταμίνη C, φολικό οξύ, μαγνήσιο, φωσφόρο, κάλιο, μαγγάνιο και 0% χοληστερόλη και λίπος.

Είναι πολύ ενυδατικά αφού η περιεκτικότητά του σε νερό είναι 88%.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πως θα δημιουργήσετε μαγική ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο;

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γιορτές που πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εξιτάρουμε τα παιδιά μας και να διασκεδάσουν με την...

Σαλάτα Γκουακαμόλε με ντομάτα και νάτσος

Μια σαλάτα superfood που αρέσει πολύ και γίνεται τόσο εύκολα. Σερβίρεται όλες τις ώρες από snack μέχρι ένα ελαφρύ δείπνο. Για τα παιδιά σας...

Πως θα βοηθήσουμε έναν φίλο να «φύγει» από μια τοξική σχέση;

H δύσκολη εποχή που ζούμε δημιουργεί άγχος, αβεβαιότητα, κατάθλιψη και κάποιες φορές περίεργες συμπεριφορές. Δίπλα μας υπάρχουν άτομα που χρειάζονται τη στήριξή μας προκειμένου...

Γιορτινό Βελουτέ με κουνουπίδι με σχοινόπρασο

Οι γιορτές πλησιάζουν και εμείς ετοιμάζουμε ό,τι πιο ζεστό και αγαπησιάρικο, στο χρώμα του χιονιού και υφή βελούδινη. Εθιμικά προσφέρεται στις γιορτές στη Γαλλία και...

Ραβανί με μαστίχα και σάλτσα κόκκινη φρουτένια

Ένα γλυκό παραδοσιακό στην τέλεια έκφανσή του. Η Μαρίνα μας χαρίζει το επτασφράγιστο μυστικό με το αρωματικό σιρόπι και τον τρόπο σιροπιάσματος που κάνει...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !